Kim Janssen brengt ‘Bottle Rockets’ uit

Kim JanssenVoor het eerst in drie jaar komt Kim Janssen met een nieuw nummer: Bottle Rockets komt morgen uit. Het bekende Engelse muziekblog The Line of Best Fit heeft vandaag de première van de video en de single en maakte daarnaast ook de eerste Nederlandse headline show van 2017 bekend: 31 maart speelt Kim Janssen in De Helling, Utrecht.

Bottle Rockets is net zo rustig als het landschap van de Faeröer eilanden uit de videoclip, maar niet minder wild of indrukwekkend. Een piano filtert zich een weg door een waas van synthesizers en Kims baritonstem. Rustig en helder, zingend over dragon eggs en Hummingbird cake. Tegen het einde wordt zijn zang vergezeld door engelachtige stemmen, waaronder die van Marla Hansen, die eerder al met Kim samenwerkte, evenals met Sufjan Stevens en The National.

De nostalgische piano ballad is het eerste nieuwe werk dat Kim Janssen laat horen sinds zijn vorige album Ancient Crime en de bijhorende EP The Lonely Mountains uit 2012 en 2013. Eerder maakte Kim Janssen al bekend dat hij komend jaar op Eurosonic Noorderslag speelt. Ook is zijn eerste headline show in Engeland aangekondigd. Op 31 Januari 2017 speelt hij in The Waiting Room, Londen in samenwerking met Communion Music.

LIVEDATA 31/3 De Helling, Utrecht