De Staat, Typhoon, Moke en Donnerwetter samen in De Hip

Met trots kondigt cultuurpodium De Hip een bijzonder oud en nieuw feest aan. In alle zalen van De Hip zullen muzikanten van onder andere De Staat, Typhoon, Moke, Donnerwetter en Automatic Sam volledig in stijl de jaren ’90 doen herleven. Twin Peaks is het thema van de avond en dit zal zowel in de aankleding en programmering terug te zien zijn.

De cultserie uit de jaren ’90: Twin Peaks
Twin Peaks speelt zich af begin jaren negentig. Het is dé cult serie van dit decennium geregisseerd door de onnavolgbare David Lynch en alles draait om de vermoorde Laura Palmer. Niets en niemand is in Twin Peaks wat het lijkt en Lynch creëert een perfecte mix van spanning, humor, angst en mysterie.

In De Hip wordt de eerste verdieping omgetoverd in de Red Room (de ruimte waar hoofdpersoon Dale Cooper’s dromen afspelen). Hier komt een bar te staan en een podium waar een All Star band met o.a. op bas Sebas van Olst (Typhoon), op gitaar Vedran Mircetic (De Staat), op toetsen Matthijs Stronks (Donnerwetter) en op drums Pieter Holkenborg (Automatic Sam) de mysterieuze Twin Peaks soundtrack zullen uitvoeren spelen. Er doet ook nog eens een zeer mysterieuze zangeres mee… En wie zijn die twee vreemde mannen daar achter dat pickupje in de hoek!?

Grunge in de Beatkelder
Twin Peaks viel samen met de opkomst van de Grunge. Twin Peaks ligt niet ver van Seattle en Bobby en James hebben niet voor niets een houthakkersblouse aan. Dus ook een All Star band in de Beatkelder die een Pearl Jam show gaan geven. In de band Robin Verkaik, Ulrich de Jesus (Jurgen Raymann), Guido Vrouwe, Arjen Koekoek en Rob Klerkx (Moke). Daarvoor en daarna draait DJ Renaï S. Baraccus soul, funk en reggae platen.

Roadhouse op begane grond
Op de begane grond wordt de Roadhouse nagebouwd. Als iemand nog een treinwagon vol blokhuthout heeft liggen, houdt de organisatie zich graag aanbevolen. De Roadhouse is het café waar heel Twin Peaks de avond en nacht doorbrengt en waar ook al zo veel rare en creepy dingen gebeuren. In de Roadhouse draaien we 80’s een 90’s Alternative Disco (DJ Johnny D van toonaangevend muziekblad OOR).

De voorverkoop is reeds begonnen. Kaarten kosten € 25,- en zijn verkrijgbaar bij De Hip. De voorverkoop is reeds begonnen en gaat als een speer. De organisatie adviseert geïnteresseerden dan ook om niet te lang meer te treuzelen met het aanschaffen van tickets.

Koop hier je Tickets!