George Michael

George Michael (53) overleden

De Britse popzanger George Michael is afgelopen zondag op 53-jarige leeftijd overleden. Michael is thuis overleden in Oxfordshire. The Hollywood Reporter meldt dat zanger overleden is aan de gevolgen van hartfalen. De zanger was bekend van de band Wham! die hitjes als: Last Christmas en Wake Me Up Before You Go-Go hebben gemaakt. Het album Fantastic werd een groot succes, maar met de albums Make It Big en The Final werd het pas echt ‘Big’. Hiermee haalde hij de eerste plaats in de hitlijsten. Na vijf jaar bandlid te zijn geweest, ging hij verder als soloartiest.

Careless Whisper was het solodebuut van de Britse popster. Dit lied schreef hij echter samen met Andrew Ridgeley (Wham!) al voordat Wham! bestond. Ook dit nummer haalde een eerst plaats. Het debuutalbum Faith verdiende zelfs vele onderscheidingen doordat hij controversiële onderwerpen aan de kaak stelde. Onderwerpen als: Drugsgebruik (Monkey) of Huiselijk geweld (Look At Your Hands) liet hij dan ook naar voren komen.

George Michael zou een van de rijkste Britse muzikanten zijn. Het vermogen van de zanger werd geschat tussen de 65 en 100 miljoen pond. Michael heeft dan ook meer dan 100 miljoen albums verkocht binnen een carrière van bijna veertig jaar. Hij heeft twee Grammy’s gewonnen en stond negen op de eerste plek in de Nederlandse Top 40.