candy bomber

Candy Bomber Volume 1 verschijnt 10 maart 2017

candy bomberDe release van Candy Bomber – Volume 1 verwezenlijkt een langgekoesterde droom van muzikale duizendpoot Paul Lemp. Het album, dat op 10 maart verschijnt, is het resultaat van een ongeremd experiment waarin Lemp zijn tomeloze energie heeft vereeuwigd. Hij is hierin bijgestaan door Thomas Wydler (Nick Cave & The Bad Seeds) en zijn studiopartner Ingo Krauss (Conny Plank).

Volume 1 is de kroon op het werk van Lemp, die zijn bekendheid heeft verworven als studio eigenaar, componist van theater-, film- en dansmuziek en gepassioneerd bassist. Het album laat zich beluisteren als een illustere cocktail van originaliteit, intensiteit, authenticiteit en schoonheid. Met gastbijdragen van onder meer Kid Congo Powers, Jochen Arbeit (Einstürzende Neubauten), Gemma Ray en Toby Dammit ( Iggy Pop, Nick Cave).

Het album is opgenomen in de legendarische Candy Bombers Studio in Berlijn, het gebouw waar in de jaren 1948-1949 de Candy Bombers (bommenwerpers die voedsel en snoepgoed dropten boven West-Berlijn) waren gestationeerd. De naam van de studio is tevens de verklaring voor de gekozen albumtitel.

In de zomer van 2015 is Paul Lemp geheel onverwacht overleden, voordat The Candy Bomber Sessions was voltooid. Thomas Wydler en Ingo Krauss hebben de taak op zich genomen het album te voltooien. Als de titel Volume 1 al doet vermoeden, hebben zij de intentie het project voort te zetten als eerbetoon aan Lemp.