Herman Brood Academie

Line-up Herman Brood Academie on Tour #12 bekend

De line-up van de twaalfde editie van Herman Brood Academie on Tour is bekend. FOES, Laura en Somersault Baby zijn de bands die dit voorjaar mee gaan op tour langs de podia: Gebr. De Nobel Leiden (17 februari), 013 Tilburg op locatie Extase (18 februari), Paradiso Amsterdam (22 februari) en The Bake Shop Emmen (25 februari).

Line-up:

FOES
Catchy songs in een leren jasje. Het trashpop duo uit Utrecht met invloeden uit grunge en noise rock staat garant voor een energieke live show. Een lief klein meisje met een poppy stem en een fuzz pedaal plus een drummer met een dikke kit en een leren jack zorgen voor lekkere songs wat samenkomt in een grote bak herrie. Luister HIER een opname van het duo.

Laura
Laura Sjin is zo’n meisje met te veel emoties, maar therapie kan ze niet betalen. Nu ze haar eigen vorm van therapie, namelijk liedjes schrijven, heeft ontdekt, reist ze stad en land af om mensen daarvan op de hoogte te brengen. Hiervoor was Laura al in meerdere bands actief, maar dit is haar eerste soloproject.

Somersault Baby
Somersault Baby is het nieuwste project van Maaike van der Voort. Geïnspireerd door artiesten als PJ Harvey en the Pixies maakt zij zogenaamde ‘sludgepop’. Met Leon van Amsterdam en Rutger Dingemans als strakke fundering van de band moet je sterk in je schoenen staan om niet weggeblazen te worden.Herman Brood Academie on Tour
De Herman Brood Academie on Tour is een springplank voor opkomende bands van de Herman Brood Academie. Alle shows zijn gratis te bezoeken. Bands als Rondé, 45ACIDBABIES, Emil Landman en Radio Eliza zijn al eerder mee geweest op tour.
Uniek aan de tour is dat alle opleidingen van de Herman Brood Academie aan bod komen. Zo wordt de tour opgezet door de studenten Music Industry Professional, zijn de muzikanten afkomstig van de artiestenopleiding en wordt het licht en geluid verzorgd door studenten van de opleiding podium/studiotechniek.