Moss

Moss met nieuwe album naar Hedon, Rotown en Paard

MossEr is een nieuw album van Moss in aantocht. Van Moss uit Amsterdam welteverstaan. Er bestaat immers ook Engelse een doom-metalband met die naam. Het nieuwe album heet Strike en is de vijfde Moss-langspeler in twaalfeneenhalf jaar tijd. Het album dat op 17 februari verschijnt is vrijwel in z’n geheel opgenomen in dEUS’ Vantage Point studio in Antwerpen door Arne Styrofoam van Petegem. My Decision, een eerste track van de plaat is nu online beschikbaar. De band begint op 30 maart in tour in Antwerpen, gevolgd door een serie shows langs de Nederlandse clubs met Amber Arcades.

Strike is een album waarop Moss de ramen wagenwijd open zet en de frisse lucht binnen laat. Men maakt korte metten met het (muzikale) verleden en blijft tegelijkertijd ontegenzeggelijk zichzelf. Zowel de band als de individuele bandleden zijn op een punt gekomen in hun bestaan waarop de bewijsdrang plaats heeft gemaakt voor een vorm van acceptatie. Berusting zou je kunnen zeggen, maar nog wel steeds aangewakkerd door torenhoge muzikale ambities. En dat hoor je terug. Transparanter en meer recht-door-zee dan ooit tevoren. Het knettert, bruist, schuurt, windt op en sleept mee.

Strike Tracklist:
1. The Promise 
2. Bored to Death 
3. With You 
4. I Don’t See You Trying 
5. It’s So Hard to Keep a Secret 
6. Ghosts 
7. Strike 
8. Don’t Look Me in the Eyes 
9. Me Me Me 
10. Kathmandu 
11. Meet the Maker 
12. Never Try to Be Alone 
13. My Decision

LIVEDATA 31/03 Asteriks, Leeuwarden 01/04 Bibelot, Dordrecht 07/04 Burgerweeshuis, Deventer 13/04 Vera, Groningen 14/04 Hedon, Zwolle 15/04 Doornroosje, Nijmegen 16/04 Rotown, Rotterdam 20/04 Tolhuistuin, Amsterdam 21/04 Paard van Troje, Den Haag 22/04 TivoliVredenburg / Pandora, Utrecht 28/04 Effenaar, Eindhoven