Lisa Hannigan

Lisa Hannigan en Orchestra naar Amsterdam en Rotterdam

Lisa HanniganZangeres en multi-instrumentalist Lisa Hannigan gaat 21 november in het Rotterdamse LantarenVenster in zee met het gerenommeerde kamerpopcollectief The Colorist Orchestra. De kaartverkoop voor dit speciale concert is direct gestart. Hannigan speelt bovendien 1 oktober op het 7Layers Festival in Amsterdam.

Lisa Hannigan heeft vorig jaar met At Swim haar meest experimentele plaat tot dusver gemaakt. Na het succes van haar vorige album Passenger uit 2011, belandde de Ierse songwriter een beetje tussen wal en schip, rondtrekkend tussen Londen en Parijs op zoek naar inspiratie. Het bevrijdende aanknopingspunt kwam onverwachts: ze kreeg een mailtje van Aaron Dessner van The National met de vraag om samen te werken.

Lang hoefde Hannigan daar niet over na te denken. Dessner stuurde haar stukken muziek waarop Hannigan vrijuit kon experimenteren. Een heel andere manier van werken dan ze gewend was: folkliedjes schrijven met een sterke hang naar Ierse poëzie, muziek en tekst tot de puntjes uitgewerkt. Hannigans talent voor arrangement komt op At Swim intuïtiever en spannender bovendrijven.

Hannigan heeft de smaak overigens te pakken wat betreft het bevlogen experiment. 21 november gaat ze in zee met The Colorist Orchestra, een gerenommeerd kamerpopcollectief dat bestaande repertoires van artiesten op spannende en eigenwijze manier opnieuw interpreteert. The Colorist Orchestra werkte eerder succesvol samen met Emiliana Torrini, Sumie Nagano en Cibelle.

 

LIVEDATA 01/10 7Layers Festival @ De Duif, Amsterdam 19/11 Het Depot w/ Colorist Orchestra, Leuven
21/11 LantarenVenster w/ Colorist Orchestra, Rotterdam 23/11 De Singel w/ Colorist Orchestra, Antwerpen