intergalactic lovers

Intergalactic Lovers brengen ode aan René Magritte

intergalactic loversUnday Records kondigt vandaag met trots haar nieuwste signing Intergalactic Lovers aan. De video bij Between The Lines, een hommage aan René Magritte, is meteen ook de voorloper van hun derde album Exhale, dat 15 september verschijnt.

Met Between The Lines betreedt Intergalactic Lovers nieuwe paden. Alles voelt heel precies en gefocust aan, als het werk van een groep in volledige controle over het creatieve proces. De gitaarlijnen balanceren tussen de post-punk van Interpol en de melancholie van Editors, met zelfs elementen van The Cure en een pompende baslijn die klinkt als New Order op hun best.

En dan is er natuurlijk Lara Chedraoui’s stem nog, die zweeft tussen het smachtende verlangen van PJ Harvey en de puurheid van Karen O, zonder aan eigenheid in te boeten. Het is de interactie tussen al deze elementen die Intergalactic Lovers naar een hoger niveau tilt. Between The Lines is een krachtige song die perfect de sfeer van hun liveshows vastlegt.

De band heeft voor Between The Lines ook een verrassende en surrealistische videoclip gemaakt, een ode aan René Magritte. In de clip, die gedraaid werd in Magrittes geboorteplaats Lessines, zit een tiental referenties naar schilderijen van Magritte verstopt, waaronder klassiekers als De Geliefden, Het Slot in de Pyreneeën en De Therapeut.

Intergalactic Lovers kondigt naast een nieuw album ook meteen een hele reeks concertdata aan. Deze zomer zal de band te zien zijn op Pukkelpop en op 2 november speelt de band in de Ancienne Belgique in Brussel.  Op 25 oktober is de band te zien in Paradiso Noord in Amsterdam.