Zomerpop

The Dawn Brothers naar Zomerpop 2017

The_Dawn_BrothersNa onder meer Douwe Bob, Broederliefde en DJ Jean kondigt de organisatie van Zomerpop 2017 een volgende rits acts aan. De line-up wordt alsmaar verrassender, gevarieerder en sterker. Zomerpop: vrijdag 2 en zaterdag 3 september, op het festivalterrein in Hoogwoud.

Wie van De Dijk houdt, kent ongetwijfeld de rauwe stem van singer-songwriter Charl Delemarre. Hij toerde met De Dijk, won de Grote Prijs van Nederland in 2014 en is veel op de radio met zijn nieuwe single Lichtelijk Verlicht. Op de Zomerpopzaterdag neemt hij zijn voltallige band mee. Deze dag wordt om 15.30 uur stampend afgetrapt door The Hillbilly Moonshiners, die een tribute brengen aan Mumford and Sons.
Op podium Vuigland staan onder meer The Dawn Brothers (foto), 45acidbabies en Call It Off. Geïnspireerd door de Stones, CCR en Otis Redding brengen The Dawn Brothers pure, meerstemmige rootsliedjes. Hun debuutplaat is door de pers ontvangen als een meesterwerk. Met hun mix van pop en punk produceren de Eindhovense jongens van Call It Off catchy liedjes die doen denken aan Green Day en Blink 182. 45acidbabies is vuig, hard en ruig.

In de dancetent is Jorna Fraser de headliner. Van gangsterrap tot zwoele soulnummers: de Nederlands rapper met Surinaamse roots brengt het samen in zijn eigen nederhopstijl. Won de Popprijs 2015 met rapcollectief New Wave en scoorde een hit met Do Or Die, waarin hij samenwerkte met Broederliefde, een van de andere acts op Zomerpop.

LIVEDATA 2-3/9 Zomerpop