Oscar and the Wolf

Oscar and the Wolf lanceert Breathing

oscarandthewolfOscar and the Wolf heeft de tweede single Breathing gelanceerd, van het nieuwe album Infinity dat 29 september verschijnt. In een aantal jaar heeft Oscar and the Wolf zich ontpopt tot festivalheadliner in thuisland België en in Nederland, maar de act gaat inmiddels ook al de andere grenzen over. Zo presenteerde het Amerikaanse Nylon inmiddels de videoclip van Breathing.

Het nieuwe album heeft Max Colombie, het brein achter Oscar and the Wolf, geschreven na een jaar van veel drama en zelfreflectie. Volgens Max kan juist dat drama iets positiefs zijn, omdat het hem de kans geeft diep te graven totdat hij op iets interessants stuit. Uit deze interessante aspecten is de nieuwe muziek van Oscar and the Wolf voortgekomen.

De dichotomie van de naam Oscar and the Wolf – Oscar is poëtisch en staat symbool voor de dagdromer in Max waar The Wolf juist het aspect is dat het eenzame in Max representeert – weerspiegelt zich ook in de muziek.
Verdriet en geluk gaan op dit album net zo gemakkelijk gepaard als alternatieve en commerciële muziek.  “Ik wil breken met het idee dat er muziek is die je zogenaamd moet maken. Ik geloof niet in de tweedeling van alternatieve en commerciële muziek.”

Denk duister en licht, Calvin Harris en Connan Mockasin, dansen en dromen. Een album vol tegenstrijdigheid, maar wat allemaal zonder al te veel moeite hand in hand gaat.

Volgende week is Oscar and the Wolf headliner op de zondag van Down the Rabbit Hole en 17 november staat de band in een uitverkocht AFAS Live.