young art festival

Young Art Festival 2017 grensoverschrijdend

sue_the_nightPark Westerhout in Beverwijk wordt vrijdag 21 en zaterdag 22 juli voor de elfde keer omgetoverd tot een plek waar muziekliefhebbers en kunstminnende feestgangers verzamelen om te genieten van Young Art Festival. Dit tweedaagse festival staat er om bekend een broedplaats te zijn voor aanstormend talent, zowel op muzikaal gebied als met grensoverschrijdende, creatieve uitspattingen.

Bands en dj’s; van vrolijke indie-pop, gitaarmuziek en vette rap tot duistere baslijnen. De hele dag komen verschillende toonsoorten uit alle hoeken en gaten van Young Art Festival. De programmering wordt steeds verder bekend en dag na dag aangevuld met nieuwe, spraakmakende, niet te missen namen.

Sue the Night
Twee jaar geleden stond Suus de Groot al met veel succes op Young Art Festival met haar 6-koppige band. Sue the Night (foto) verovert met splinternieuw album Wanderland opnieuw de muziek- en festivalwereld. Songs die onder je huid kruipen; een bekende sound, terugpakkend op classics, eigen en vernieuwend. Te vergelijken met Arcade Fire, Fleetwood Mac en Blondie.

GOSTO
Met zijn debuutalbum Memory Ivy legt Ruben ‘Gosto’ Vermeer zijn hart op tafel. En dat hart pompt, ademt, schudt en leeft. Zijn muziek is indringend en sfeervol, donker maar lichtvoetig. GOSTO tilt je op, laat je zweven op nostalgie en neemt je mee in een bijna psychedelische trip waarin je wil dansen maar ook met je ogen dicht in het gras wil liggen.

45ACIDBABIES
Een vuig, hard, ruig, stelletje jonge honden uit Utrecht. Met hun lekkere garage-electro-punkpop hebben ze al vele podia in de fik gezet. De band staat garant voor een energieke live-ervaring.

Pip Blom
Twintig jaar jong is ze en pas sinds 2016 aan de weg aan het timmeren maar nu al wereldwijd erkend: Pip Blom. Haar thuisbasis is Amsterdam, hier schrijft en neemt ze haar indiepop met een twist op. De band bestaat uit Tender Blom (gtr, backing vocals), Berend Kok (bass) en Bowie Thörig (drums).

Altin Gün
Welke band er ook voor zorgt dat je niet stil kunt staan is Altin Gün, met hun combi van Turkse folk, psychedelica, funk en rock. Deze groep speelt de spraakmakende muziek van artiesten als Selda, Barış Manço en Eerkin Koray uit de zeventiger jaren. Maar ze maken ook eigen funky uitvoeringen van traditionele Turkse muziek.

GyverStyle
Snoeiharde eclectische beats, bikkelharde lyrics, turntablism en een uitzonderlijk niveau van freestyle improvisatierap. Er is slechts één crew in het Nederland van vandaag die dat met zoveel overtuiging doet en dat is GyverStyle.

Ocke W
Ocke Weeda timmert hard aan de elektronische muziekweg met zijn bovennatuurlijke talent. Hij selecteert de vetste tracks en overtuigt iedereen om los te gaan op zijn vooruitstrevende mixen. Zijn stijl is gevarieerd vol groovy breaks, beats en heftige synths.

Naast goede muziek is er veel meer te beleven. Ontdek bijvoorbeeld de projecten van #Kunsdt en kom de beste korte films bekijken in de YAKFA Cinema. Tussendoor geniet je van heerlijke gerechten bij de verschillende foodtrucks die er staan. De early bird-tickets zijn dit jaar enorm snel uitverkocht en er wordt verwacht dat dit met de reguliere tickets gebeurt. Houd de website en socialemediakanalen in de gaten voor meer bekendmakingen: www.youngartfestival.nl