Metropolis

Programma Metropolis Festival 2017 compleet met onder meer Yungblud

yungbludHet programma voor de 29e editie van het gratis toegankelijke Metropolis Festival, zondag 2 juli in het Rotterdamse Zuiderpark, is rond. Voor de hoofdpodia Workers en Thinker zijn J. Bernardt (soloproject van Balthazar-frontman Jinte Deprez), de nieuwe Britse sensatie Yungblud (foto) en de talentvolle singer-songwriter en producer Naaz uit Rotterdam nieuw bevestigd. Zij voegen zich bij The Orwells, IDLES, Priests, Beach Slang, Altın Gün, Jalen N’Gonda, Janka Nabay & The Bubu Gang, Jo Goes Hunting en The Dawn Brothers. Ook zijn de vijf acts bekend die op Metropolis’ jongste podium Talent Stage optreden, evenals zes dj’s die dit jaar de soundsystem area van zomerse vibes voorzien.

Talent Stage (powered by Popunie) is hét podium voor jonge bands die staan te popelen om de wereld te laten wat zijn in huis hebben. Enkele tientallen bands, acts en muzikanten hebben zich de afgelopen maanden aangemeld met het doel om zo’n felbegeerde spot op Metropolis te bemachtigen. Metropolis-programmeur Joey Ruchtie selecteerde uit alle inzendingen zijn vijf favorieten en dit zijn de acts die zondag 2 juli in actie komen op Talent Stage:

The Brightt (Zeeuws-Vlaanderen), Beyond The Moon (Den Haag), The Spvrk (Breda), Hearing Dogs For Deaf People (Rotterdam) en SpeakEasy (Den Haag). Deze talentvolle acts spelen om de inmiddels vermaarde Lekker Bezigbokaal en een uitgebreid prijzenpakket waarmee Metropolis de winnaar nog verder op weg hoopt te helpen.

Ook voor zomerse vibes ben je bij Metropolis weer aan het juiste adres. De soundsystem-area van Metropolis wordt dit jaar ingevuld door een zestal toffe dj’s uit de achterban van zowel de Rotterdamse clubavond 360 Degrees (Chris Baas, Bart Eicholtz en DJ Thelonious) en de Groningse clubavond LOFT (Pushin Wood, Duke Hugh en Black Dynamite). Deze jongens zijn al jarenlang op elkaars clubavonden te vinden als bezoekers of om te draaien, want zij delen hun passie voor afrobeat, cumbia, disco, funk, hiphop en broken beats.
Metropolis is een écht Rotterdams Festival met lef. Geen enkel gratis festival manifesteert zich zo specifiek met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Al sinds 1988 laat Metropolis een groot publiek kennismaken met opvallende, vernieuwende en verrassende muziek van hoge kwaliteit. Het biedt een zoektocht door de spannende line-up van internationale artiesten met een live reputatie.

LIVEDATA 02/07 Metropolis Festival, Rotterdam