jan terlouw

Comic meets music met Jan Terlouw Junior & The Nightclub

jan terlouwBobby the Butcher is het derde karakter dat verschijnt als single van Jan Terlouw Junior & The Nightclub. De vijfkoppige band lanceert tot aan de Popronde 2017 maandelijks een song en hoofdpersoon uit één groot verhaal. Bobby the Butcher is met een klassiek piano-intro, Jan in de rol van moordenaar Bobby, het feestelijke refrein en slickesynthesizers kenmerkend voor The Nightclub: een plek waar schoonheid, verdorvenheid en banaal plezier gewoon naast elkaar bestaan. Het haast schizofrene karakter van het nummer past dan ook naadloos bij de moordenaar en zijn wereld.

De combinatie van verschillende werelden en emoties is kenmerkend voor het ‘comic meets music’-project Jan Terlouw Junior & The Nightclub. Het autobiografische verhaal van Jan Terlouw Junior gesitueerd in een alternatieve realiteit: een Sin City-achtige wereld met als decor een jaren-20-nachtclub. Donkere tekstuele thematiek wordt vergezeld van poprefreinen, funky blazers en moderne elektronica. Vijf karakters staan centraal in het verhaal. Luister hier naar ‘Mister Nothing’ over luilak Frankie (release: 1 mei 2017), ‘Call for the sunlight’ over slachtoffer Mary (release: 1 juni). Striptekenaar Joeri Schouten verzorgt het artwork voor de singles en de comic (release: 6 oktober 2017).

 

Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een productie van poppodium Burgerweeshuis en productiehuis Oost-Nederland/De Nieuwe Oost. De band nam in februari de debuutplaat op in Kytopia en werd in mei geselecteerd voor de Popronde 2017.

LIVEDATA 06/10 Burgerweeshuis, Deventer