depeche mode

Intieme 360-gradenvideo bij nieuwe single Depeche Mode

Photo 3 (Color) - Photo Credit Anton CorbijnDepeche Mode heeft een indrukwekkende en intieme 360-gradenvideo uit voor de nieuwe single Going Backwards, afkomstig van het nieuwe album Spirit.

De door Timothy Saccenti geregisseerde clip showt de band in een liveweergave van een onheilspellende setting in een eenvoudige studioruimte, met elk bandlid in een cirkel. Alsof de band wil zeggen: Kijk eens, we zijn nog altijd state of the art, en dat is de Britse formatie dan ook. Ondanks de scheiding in de video van de bandleden zorgt het interactieve element van de video en zijn scala aan slimme visuele effecten – zoals geëxpandeerde laserlichten die kringelen om foto’s van de band – voor een gevoel van cohesie.

Depeche Mode heeft ook een niet-360-versie van de Going Backwards-video gedeeld, die dezelfde prestatie vastlegt, maar met meer traditionele camera’s.

Depeche Mode bracht Spirit uit in maart. Het nieuwe album van de band, na het succesvolle Delta Machine. Depeche Mode is in mei gestart met een kolossale wereldtournee, in met name grote voetbalstadions wereldwijd. In mei stond Depeche Mode in de razendsnel uitverkochte Amsterdamse Ziggo Dome en daar staat de band zaterdag 13 januari 2018 opnieuw. Ook dat concert is inmiddels zo goed als uitverkocht.

LIVEDATA 26/11 Sportpaleis, Antwerpen 13/01 Ziggo Dome, Amsterdam