anna coogan

Anna Coogan brengt Kate Bush naar Nederland

anna cooganNa een zeer geslaagde try-out, vorig jaar in De Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn, komt Real Roots Café LIVE opnieuw met een verrassende middagsessie. Zondagmiddag 29 oktober om 15:30 uur, trakteert Real Roots Cafe LIVE de regio op een uniek live-optreden van de uit Boston, Massachusetts afkomstige singer-songwriter Anna Coogan en haar metgezel Willie B.

De totale opbrengst is voor de optredende artiesten en techniek. In verband met de verwachte opkomst wordt reserveren aanbevolen. Dit kan via het contactformulier op de Real Roots Cafe website (www.realrootscafe.com) Kaarten zijn ook verkrijgbaar en af te halen aan de kassa. Dit kan, uitsluitend tegen contante betaling, vanaf 15:00 aan de kassa.

Anna Coogan groeide op in Boston, Massachusetts, maar opereert sinds enige tijd vanuit Ithaca, New York. Ondanks een handjevol albums, die Coogan de afgelopen jaren uitbracht, is ze vooralsnog een goed bewaard geheim. Drie jaar geleden verscheen, het samen met multi-instrumentalist J.D. Foster (Calexico, Patty Griffin) opgenomen, The Birth Of The Stars. Op haar nieuwe album The Lonely Cry Of Space And Time werkt Coogan samen met drummer Brian Wilson. Willie B dus is drummer bij onder meer Jamie Lidell, Neko Case en Johnny Dowd. Wilson wordt door bekkenfabrikant Zildjian genoemd als een van de meest innovatief slagwerkers van deze tijd, omdat hij baspedalen integreert in zijn spel.

Aan de oevers van de Rijn zullen afwisselende zweverige en stevige gitaar uithalen, hypnotiserende drumspel en expressieve zang van Coogan, je nieuwsgierigheid aanwakkeren. De klassiek geschoolde zangeres klinkt als een eigentijdse Kate Bush, Sinéad O’Connor en Annie Lennox in hun beste jaren. Anna Coogan en Willie B creëren samen een bijzonder livegeluid. Een sound die de lijnen tussen de opera, film noir en rock doen vervagen.

LIVEDATA 26/10 Café de Vijfpoort, Formerum 27/10 Café Lola, Groningen 29/10 Gelderse Poort, Millingen aan de Rijn