prophets of rage

Prophets of Rage zet daklozen op kaart met nieuwe single

prophets of rageProphets of Rage hebben een nieuwe single uit: Living On The 110. De politiek getinte supergroep die bestaat uit leden van Rage Against The Machine, Public Enemy en Cypress Hill verschijnt 15 september met haar debuutalbum.

In een verklaring vertelt Rage Against The Machine-gitarist Tom Morello dat de nieuwe track het probleem van dakloosheid wil aanpakken.  “Living on the 110 is een lied dat gaat over het probleem van dakloosheid. De 110 is een snelweg in Los Angeles en daaronder wonen duizenden daklozen. Bentleys en Rolls Royces brullen door en letterlijk rijden ze boven de armen en hun tijdelijke woningen. Een beeldperfecte analogie voor de groteske economische ongelijkheid die deze tijden plaagt.”

Eerder deze maand maakte Prophets of Rage hun livedebuut in Polen op het Open’er Festival. Aan het einde van hun show sprak B-Real de menigte toe: “We zijn samen om over en tegen onrecht en neuken te praten. Wij hopen dat we vandaag met u verbonden zijn om een verandering in de wereld te brengen. Gevaarlijke tijden roepen gevaarlijke nummers op. Hier is een gevaarlijk neukliedje.” Zo is B-Real dan ook weer.