nosoyo

Debuutplaat Nosoyo net zo intens als onbezorgd

nosoyoDe Nederlands/Duitse indiesensatie Nosoyo brengt 25 augustus debuutalbum Resonate uit en is in het najaar te zien in de popzalen. De singles Resonate en Disillusioned en een show in Paradiso-Noord met Sue The Night in april waren een eerste kennismaking met Nosoyo. Met de release van de nieuwe single Old Soul, het album Resonate op 25 augustus en drie shows met Wouter Hamel op 27, 28 en 29 september krijgt die prettige eerste kennismaking nu een passend vervolg.

Nosoyo bestaat uit Daim de Rijke en Donata Kamarz. Een popduo dat zo uit een indieroadmovie lijkt te zijn gekomen. Een roadmovie waarvoor ze zelf de soundtrack hebben geschreven. Muziek die zowel intens als onbezorgd klinkt en is omlijst met een bepaalde Europese coolness en knipoogt naar Amsterdam, Bonn, Berlijn en Istanbul. Nosoyo is beïnvloed door een breed muzikaal spectrum; van Nina Simone tot Sia en alles wat daar tussen zit. Het duo laveert tussen delicate, springerige indiepop en hypnotiserende elektrofolk met zware synthbaslijnen en gelaagde vocalen. Dit alles met toegankelijkheid als grote gemene deler. Het album is geproduceerd door Patrik Majer, die in Duitsland al een Echo Award won voor zijn werk met Wir Sind Helden.

Daim en Donata ontmoetten elkaar in Amsterdam en kort nadat ze besloten samen muziek te gaan maken, stopte het tweetal alle spullen in een auto en vertrok naar Berlijn waar direct werd begonnen aan nummers die ze zelf omschrijven als mantra’s. Nummers die ze voor zichzelf zingen om in de juiste mindset te komen, maar ook om door te gaan als dingen niet zo makkelijk lopen en verwachtingen veranderen in druk. Acclimatiseren in een nieuwe stad, mensen leren kennen en langzaam je weg vinden. Het geeft een gevoel van ontwrichting en boezemt soms angst in, maar er is altijd hoop en in het geval van Daim en Donata ook een onverwoestbaar optimisme.

En terwijl Daim en Donata bezig waren aan de soundtrack van hun leven, raakten ze ook meer en meer betrokken bij de modewereld. De twee houden van mode. Mode als iets speels, mode als afleiding, mode als kleding. Mede daardoor stonden ze al in de Nederlandse uitgaves van Elle en Vogue en werden ze voor de foto’s van het album gekleed door het exclusieve Franse modemerk The Kooples. Voor Resonate is Nosoyo in Duitsland genomineerd voor een ViaVut Indie Award in de categorie Best Newcomer. Maak hier verder kennis met de band.

LIVEDATA 27/09 Paard, Den Haag  28/09 Oosterpoort, Groningen 29/09 Melkweg, Amsterdam