Flamin-Groovies

Legendarische cultband Flamin’ Groovies naar Nederland

De legendarische Amerikaanse cultband Flamin’ Groovies, die aan de wieg stond van de hedendaagse punk, garagerock en powerpop, komt naar Groningen en Amsterdam.

De band bracht vorig jaar nog een single uit via Burger Records en brengt in het najaar een nieuwe plaat uit. Hoewel het in 1965 opgerichte Flamin’ Groovies nooit de aandacht heeft gekregen die het verdient, worden ze door liefhebbers gezien als een van de grootste rock-‘n-rollbands ooit.

De band kwam niet alleen met drie powerpopparels als Shake Some Action, Flamin’ Groovies Now en Jumpin’ In The Night op de proppen, maar speelde ook met grootheden als Iggy Pop & The Stooges en The Ramones. Na vorig jaar een 7” inchsingle te hebben gereleased via het gerenommeerde Burger Records is de band weer ‘back in action’. Dit najaar verschijnt zelfs een nieuw album, Fantastic Plastic, dat alleen in een zeer gelimiteerde oplage verkrijgbaar is bij hun liveshows. Een niet te missen avond voor de echte sixties garage- en powerpopliefhebbers.

LIVEDATA 22/09 Q-Factory, Amsterdam 23/09 Vera, Groningen