Benjamin Clementine – I Tell A Fly

Misschien wel de meest eigenzinnige singer-songwriter van dit moment, deze Benjamin Clementine. Hij leverde onlangs zijn tweede album af, altijd lastig voor een artiest als je moet opboksen tegen het alom bejubelde debuut van een paar jaar geleden.

Benjamin Clementine heeft al zijn angsten afgeworpen, en het album dat er nu ligt kent wederom geen enkel compromis. Het is ook totaal niet in een genre in te delen, het is een soort combinatie van jazz, chanson en klassiek. Hij gromt, hij grauwt, hij schmiert en fluistert. Hij beukt op zijn piano, maar weet ‘m ook zachtjes te beroeren. Liedjes met een simpel schema van couplet en refrein zijn amper te vinden. Als luisteraar zit je dus constant op het puntje van je stoel.

En omdat we op Pluche weliswaar “pluche” muziek draaien, rustig van toon dus, willen we ook dat jij af en toe op het puntje van je stoel zit. Daarom hoor je meerdere nummers van dit album op Pluche.

Wil je weten wat er wekelijks aan nieuwe nummers op Pinguins Pluche gedraaid wordt? Bezoek de facebookpagina van Pluche met allemaal nieuwe muziek…

LIVEDATUM 08/11 Ancienne Belgique, Brussel 28/11 Motel Mozaique Concerts @ De Doelen, Rotterdam