Catfish and the Bottlemen

Deze week hebben we weer een buitenlandse gast als stationschef. Eigenlijk zijn het er vier, maar om de stationschefzetel niet te veel te belasten, heeft men een woordvoerder aangewezen.

De groep in kwestie heet Catfish and the Bottlemen, hun afgevaardigde is zanger Van McCann. Wij hebben een speciale band met de band uit Wales. Het was tijdens het Pinguïns In Paradiso feest in januari dat ze hun Nederlandse podiumdebuut maakten. De uitnodiging was een gok, omdat we maar twee nummers kenden. Maar het pakte fantastisch uit. De band maakte diepe indruk. Latere singles, waaronder de ex-IJsbrekers Kathleen en Pacifier bevestigden het vermoeden dat we een potentiële A-band op het spoor waren.

Op 15 september verschijnt het langverwachte eerste album van Catfish and the Bottlemen. Om die release de nodige luister bij te zetten, was de band in ons land voor interviews. Het leek ons leuk idee om met hen terug te blikken op een zeer succesvol eerste jaar. Uiteraard vroegen we de band ook een lijstje te maken met hun favoriete plaatjes.

Tekst en muziek hoor je zaterdagavond om 19.00 uur bij Bazz in de Buzz met een herhaling op donderdag om 22.00 uur:

1. Catfish and the Bottlemen – Kathleen
2. The Strokes – Gratisfaction
3. Little Comets – Jennifer
4. The Cribs – You’re gonna lose us
5. Honeyblood – Bud
6. Girls – Honey Bunny
7. The 2 Bears – (Angel) Touch Me
8. Broken Hands – No one left to meet
9. The Streets – Has it come to this
10. Oasis – Lyla