L’Imperatrice – Voodoo?

Ook al zingt L’Imperatrice (meestal) in het Engels, de band draagt een onmiskenbaar Frans stempel. Alleen in La Douce France weten ze synthesizers zo humaan, sexy en melodieus te laten klinken als op de nieuwe single van het zeskoppige L’Imperatrice uit Paris.

Sexy is Franse popmuziek sinds Serge Gainbourg midden jaren zestig de Yé Yé meisjes introduceerde. Dat digitale toetsenborden helemaal niet koud en kil hoeven te zijn, weten we sinds Air en Daft Punk de muzikale kop op staken zo rond de eeuwwisseling. 

L’Imperatrice is een van de interessantste acts van de Franse school. Het zestal rond chanteuse Flore De Benguigui is operatief sinds 2013. Het beoefende genre noemt men space disco. Meestal ligt het accent te zeer op disco en te weinig op space, voor Pinguin gebruik dan. Maar omdat het zomer is en Voodoo? lekker spacy, zijn we bezweken voor de charmes van Flore en haar compagnons. Of is het Voodoo?