Trio Da Kali & Kronos Quartet

Album Trio Da Kali & Kronos Quartet betekent mijlpaal

Trio Da Kali & Kronos QuartetNeem drie muziekiconen uit Mali, zet deze in de studio met een modern en revolutionair westers strijkensemble en het resultaat is een van de rijkste muzikale samenwerkingen die je ooit zult horen. Trio Da Kali en het wereldberoemde Kronos Quartet namen samen het album Ladilikan op, dat vrijdag 15 september verschijnt via World Circuit Records.

Het album is een mijlpaal vanuit zowel cultureel als muzikaal perspectief. Beide groepen bestempelen de samenwerking tot een van de meest bevredigende projecten uit hun oeuvre, wat gezien de staat van dienst van zowel Trio Da Kali en Kronos Quartet op zijn minst veelbelovend te noemen is. Trio Da Kali is een Malinese supergroep, bestaande uit muzikanten die stammen uit een lange traditie van griots, schatbewaarders van West-Afrikaanse verhalen en (muziek) tradities, terwijl Grammywinnaars Kronos Quartet met ruim zestig studioalbums en samenwerkingen met Tom Waits, Big Star en vele anderen een van de bekendste strijkensembles ter wereld is.

Het album Ladilikan van Trio Da Kali & Kronos Quartet verschijnt 15 september en maakt deel uit van het samenwerkingsverband tussen Agi Khan Music Initiative en Kronos, waarbij bekende artiesten van het AKMI-label en het Kronos Quartet samen nieuwe muziek componeren.