summertime festival

Internationaal festival Summertime 2017 in Muziekstad Den Haag

New Cool CollectiveMusicon en de Grote Markt presenteren vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli de achtste editie van een internationaal muziekfestival in het Popdistrict, het muzikale hart van Den Haag. Elk jaar is dit festival weer een succes door de formule van laidback nieuwe muziek ontdekken uit alle windstreken. Summertime vindt plaats vanaf een vintage carrouselpodium op de Grote Markt in Den Haag en de toegang is gratis. Bijkomend voordeel: je kan lekker blijven zitten om van alle muziek te genieten, maar dansen mag uiteraard ook.

De line-up gaat van vrije jazz, fado en cumbia tot klassiek, dromerige pop, funk en cross-overs tussen stijlen. Op de line-up dit jaar staan bekende acts zoals jazz/funk-bigband The New Cool Collective (foto) en de meerstemmige rock van Bells of Youth, jazzimprovisatie-iconen Han Bennink en Guus Janssen, de dansbare cumbia van Mamihlapinatapai, klezmer/balkan-feestact L’chaim maar ook klassiek toptalent in het Prinses Christina Concours en samenwerkingen tussen geliefde artiesten uit de internationale jazzscene in Den Haag.
Summertime etaleert een mooi maar onderbelicht aspect van de stad, namelijk de internationale muzikantengemeenschap. De culturele rijkdom die Den Haag kenmerkt is het vertrekpunt; het samenbrengen van musici en publiek, met roots in diverse landen en culturen een persoonlijke ambitie van de organisatie. Het programma is anders dan de popbands die je normaal op de festivals in de binnenstad ziet, daarom wordt Summertime ervaren als een bijzondere ontdekking. Het festival biedt veel ruimte aan jonge carrières en nieuw repertoire.

LIVEDATA 14-16/07 Summertime, Den Haag