Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #62

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de mei-juni editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen.
* Hoe pakken muzikanten het aan, live en in de studio? We vroegen het aan The Vices, ParHasard, Altın Gün, Fleddy Melculy, Silver Lake en Lov3less.

* Wat kun je als componist of tekstschrijver nou eigenlijk verdienen met je songs? Wij zetten het handzaam en duidelijk voor je op een rij.

* We testen Taylor akoestische gitaren, de Squier Classic Vibe 60s Mustang bas, Moog’s Moogerfoogers, Ibanez’ Pentatone, de Korg Drumlogue en een hoofdtelefoon van Austrian Audio.

* Verder: veel productnieuws, 4 pagina’s albumrecensies, de invloeden van Harlem Lake’s Dave van Warmerdam, de studiostek van Ernst Grevink aka Kaspar Baum en 6 aparte vragen aan Wytiki.

Playlist Musicmaker radio donderdag 20 april 21.00-22.00 uur:

Benny Sings – The Only One

The Vices – Lay Down, Stay Down

Certain Animals – Farmer’s Daughter

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Alfa Mist – Apho

Alfa Mist – BC

Alfa Mist – 4th Feb (Stay Awake)

Variables is het nieuwe album van producer-toetsenist Alfa Mist, epigoon van de hippe Londense jazzscene. Zoals altijd schiet zijn muziek alle kanten op. Van hiphop naar soul, van jazz naar r&b. Zelf zegt hij daarover in het live interview bij de pre-release in Amsterdam: ‘Als ik een track heb gedaan met veel gitaar, dan wil ik weer wat anders, strijkers bijvoorbeeld. Ik vind het wel weer genoeg als ik een of twee nummers heb gerapt. Dan wil ik weer wat anders.’ En zo ontstaat er een album dat associeert met zowel Miles Davis als Radiohead. Een avontuur.
Variables is vanaf morgen de Musicmaker Release van de Week. 

Cosmic Crooner – Popsicle Place

Altın Gün – Badi Sabah Olmadan

MUSICMAKER’S MUSICIAN’S MUSICIAN

Donny McCaslin – Body Blow

David Bowie – ‘Tis A Pity She Was A Whore

Saxofonist Donny McCaslin werd met zijn band door David Bowie verkozen om te spelen op zijn laatste album Blackstar, nu alweer zeven jaar geleden. Die ervaring heeft hem enorm beïnvloed. Met dezelfde band (Mark Guliana drums, Tim Lefebvre bas) bracht hij onlangs de EP Creeper uit, die binnenkort gevolgd wordt door het album I Want More. Daarvan het nummer Body Blow, gevolgd door een track van Blackstar met schitterend saxspel.

Lov3less – Hush

Roos Blufpand – Shake 😀

Fleddy Melculy – Fake

De Jonge Boschfazant & Meindert Talma – De Power van het Populisme

Concert van de Week

The Haunted Youth – Broken

In België zijn ze al mega, in Nederland begint het ook te komen. Het optreden in de Maassilo is een buitenkansje ze te zien spelen. The Haunted Youth filtert melancholiek door fijnzinnige, zonnige melodieën in songs over de strijd van het leven, overgoten met dromerige gitaren en synths, zijn therapie voor zanger en bandleider Joachim Liebens, die net zo geïnteresseerd is in black metal als in mainstream pop. Maassilo, Rotterdam (vrijdag 21 april; tickets slechts € 16,50)