Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #63

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de mei-juni editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen.
* Hoe pakken muzikanten het aan, live en in de studio? We vroegen het aan The Vices, ParHasard, Altın Gün, Fleddy Melculy, Silver Lake en Lov3less.

* Wat kun je als componist of tekstschrijver nou eigenlijk verdienen met je songs? Wij zetten het handzaam en duidelijk voor je op een rij.

* We testen Taylor akoestische gitaren, de Squier Classic Vibe 60s Mustang bas, Moog’s Moogerfoogers, Ibanez’ Pentatone, de Korg Drumlogue en een hoofdtelefoon van Austrian Audio.

* Verder: veel productnieuws, 4 pagina’s albumrecensies, de invloeden van Harlem Lake’s Dave van Warmerdam, de studiostek van Ernst Grevink aka Kaspar Baum en 6 aparte vragen aan Wytiki.

Playlist Musicmaker radio donderdag 27 april 21.00-22.00 uur:

The Vices – Strange Again

Jimmy Diamond – In The Dark

Altın Gün – Çıt Çıt Çedene

Certain Animals – Farmer’s Daughter

Cosmic Crooner – Popsicle Place

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Peter Somuah – Reincarnation

Peter Somuah – Moonlight

Al snel na het in 2022 uitgebrachte Outer Space is er nu Letter To The Universe, een dynamisch album met roots in jazz, r&b en world. Peter Somuah is een begenadigd trompettist met roots in Ghana en een vaste band met wie hij beide albums maakte. We zagen ze op ESNS een wervelend optreden geven.
Als jonge trompettist (26) ging Peter Somuah op een fascinerende zoektocht naar zijn identiteit: de muziek van zijn geboorteland, van zijn grote voorbeeld Miles Davis en de kosmopolitische muziektaal van Nederland, waar hij studeerde op Codarts.

Dat verhaal vertelt hij op zijn nieuwe album ‘Letter to the Universe’. Zijn nieuwe composities weerspiegelen de stadia van zijn jonge leven: zijn Ghanese verleden, het werk van zijn idolen en de levendige ‘Afropean’-scene van zijn nieuwe thuis in de Benelux.

Op Reincarnation speelt hij met de gerenommeerde Ghanese zanger/saxofonist Gyedu Blay Ambolley. Op Moonlight is de fantastische zangeres Latanya Alberto te horen. Letter To The Universe is vanaf morgen de Musicmaker Release van de Week. 

Ploegendienst – KZEGGWN!

Silver Lake – Put Me Under

ParHasard – Help Yourself

Koffie – Vlinders

Concert van de Week

Pitou – Greed

Op ESNS maakte Pitou diepe indruk op ons. Big Tear, haar langverwachte debuutalbum is een rijke, onbevreesd creatieve verzameling alternatieve pop die put uit haar klassieke achtergrond; onverwachte harmonieën en songstructuren, vocale gelaagdheid, loops, weemoedige melodieën en klassieke instrumenten die allemaal op stijlvolle, slimme manieren samenkomen. Morgen, vrijdag 29 april staat ze op het mooie festival Les Nuits in Brussel, komende zaterdag 29 april is ze te zien in Merleyn, Nijmegen.

¡Pendejo! – Vamos a La Haya

Lov3less – Hush

Roufaida – Kalimat

Benny Sings – The Only One

Roos Blufpand – Shake 😀

Fleddy Melculy – Fake