Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #64

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de mei-juni editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen.
* Hoe pakken muzikanten het aan, live en in de studio? We vroegen het aan The Vices, ParHasard, Altın Gün, Fleddy Melculy, Silver Lake en Lov3less.

* Wat kun je als componist of tekstschrijver nou eigenlijk verdienen met je songs? Wij zetten het handzaam en duidelijk voor je op een rij.

* We testen Taylor akoestische gitaren, de Squier Classic Vibe 60s Mustang bas, Moog’s Moogerfoogers, Ibanez’ Pentatone, de Korg Drumlogue en een hoofdtelefoon van Austrian Audio.

* Verder: veel productnieuws, 4 pagina’s albumrecensies, de invloeden van Harlem Lake’s Dave van Warmerdam, de studiostek van Ernst Grevink aka Kaspar Baum en 6 aparte vragen aan Wytiki.

Playlist Musicmaker radio donderdag 4 mei 21.00-22.00 uur:

Koffie – Machine

Benny Sings – The Only One

Altın Gün – Badi Sabah Olmadan

Jimmy Diamond – In The Dark

Certain Animals – Farmer’s Daughter

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Burning Witches – World On Fire

Burning Witches – Unleash The Beast

Burning Witches – The Dark Tower

Als je van energieke heavy metal houdt is er veel te genieten bij het Zwitserse Burning Witches: een solide, traditionele interpretatie van het genre. Na een aantal vermakelijke albums kreeg de band zo’n vier jaar geleden hun sterkste troef in handen: de veelzijdige stem van de Nederlandse zangeres Laura Guldemond. Op het nieuwe ‘The Dark Tower’ excelleert ze wederom met haar krachtige, dramatische voordracht. Haar zang dikt de fantasyteksten van elk nummer goed aan. Ze bouwt grotendeels op een krachtige borststem met een lekker schuurpapieren randje, maar hogere uithalen en korte uitbarstingen van extremere vocalen geven de band een extra dimensie. En het gitaarwerk van Romana Kalkuhl en Larissa Ernst is zeer de moeite waard. De stuwende riffs, melodisch sterke solo’s en te gekke harmonieën vliegen je om de oren. The Dark Tower is vanaf morgen de Musicmaker Release van de Week. 

Cosmic Crooner – Popsicle Place

Silver Lake – Put Me Under

The Vices – Lay Down, Stay Down

Teun Creemers – À Nyininka

Lov3less – Hush

CONCERT VAN DE WEEK

Kids With Buns – Daughter

Trijntje Zingt Vrienten met Vrienten – Mug in de Klamboe

Poppodium Gebr. De Nobel in Leiden heeft op zaterdag 6 mei twee topbands in huis: Kids With Buns uit België (Kleine Zaal) en Trijntje Oosterhuis zingt Vrienten met Vrienten (Grote Zaal).