Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #71

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de juli-augustus editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen.
* De do’s en don’ts van pedaalvolgordes voor gitaar, bas en keys, incl. interview met Loupe’s gitarist Jasmine van der Waals

* De stand van zaken in AI: sounds en beats maken met artificial intelligence en wat je kan met text-to-audio tools.

* Tests van o.a. Fender Aerodyne Special Stratocaster gitaar, een DPA DDK4000 drumkit-microfoonset, Javatar Deluxe akoestische gitaren, een Zoom G2X Four multieffect en meer.

* Interviews met de gitarist en musical director van S10, Mick Langenberg, met Lena Hessels, Spike, YoungRubbi en dEUS’ Klaas Janzoons, met Dan Tuffy, Madoux, drie Popronde-bands en Therapy?’s Andy Cairns.

Playlist Musicmaker radio donderdag 22 juni 21.00-22.00 uur:

Oh Hazar – Ivory

Primeur in dit Musicmaker Radio uur: de eerste single van de nieuwe band Oh Hazar komt morgen uit, vrijdag 23 juni. Frontvrouw Imke Loeffen schreef het nummer als aanklacht tegen machtsmisbruik in de culturele sector. De single is geproduceerd door Simon Akkermans. De andere twee bandleden van Oh Hazar bandleden zijn gitarist/zanger Stefan Kollee en drummer Imanishi Kleinmeulman, in de studio aangevuld door bassisten Pauline Timmerbeil en Judith Renkema.

Loupe – So Far So Good

Iguana Death Cult – Oh No

Sofie Winterson – Image

Therapy? – They Shoot The Terrible Master

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Tangarine – Atlantis
Tangarine
– On The Road
Tangarine
– Burning Our Bridges

Tangarine deed op muzikantenconferentie No Man’s Land de Musicmaker Songwriting Workshop. Wie weet is iets daarvan doorgesijpeld naar dit nieuwe album van ze. Met de kenmerkende tweestemmige harmonieën en sterke melodielijnen  voelen de songs levendig en fris, met referenties naar de westcoast en soft-rock uit de jaren ’70. Vanaf 23 juni viert Tangarine drie dagen lang hun album release op het stadsstrand van Blue Bayou in het hart van hun thuisstad Zwolle. Iedereen is daar welkom om samen met de broers te proosten

en een gesigneerd exemplaar te kopen. Uiteraard speelt Tangarine een aantal keren per dag songs van het album in een intieme setting. Blank Casstette is de Musicmaker Release van de Week.

YoungRubbi – Alsjeblieft, Bespeel Me

Merol – Patronen

Noodweer – De Toekomst Laat Me Koud

Penny Roox – What A Day

Dan Tuffy & Song Crew – Don’t Smoke In Bed

Idema/Serierse Quartet – Triptych

MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT

Concert At Sea vandaag tot en met zaterdag! Musicmaker-favorieten Goldkimono, Mell and Vintage Future en Jungle by Night spelen er.

Goldkimono – Lost Inside My Head

Mell & Vintage Future – Since You’ve Been Gone

Jungle By Night – Eclypsi

Concert At Sea, 22, 23, 24 juni, Brouwersdam