Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #74

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de juli-augustus editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen.
* De do’s en don’ts van pedaalvolgordes voor gitaar, bas en keys, incl. interview met Loupe’s gitarist Jasmine van der Waals

* De stand van zaken in AI: sounds en beats maken met artificial intelligence en wat je kan met text-to-audio tools.

* Tests van o.a. Fender Aerodyne Special Stratocaster gitaar, een DPA DDK4000 drumkit-microfoonset, Javatar Deluxe akoestische gitaren, een Zoom G2X Four multieffect en meer.

* Interviews met de gitarist en musical director van S10, Mick Langenberg, met Lena Hessels, Spike, YoungRubbi en dEUS’ Klaas Janzoons, met Dan Tuffy, Madoux, drie Popronde-bands en Therapy?’s Andy Cairns.

Playlist Musicmaker radio donderdag 13 juli 21.00-22.00 uur:

George & The Rams – Serves You Right

Timo de Jong – Unparalelled

Iguana Death Cult – Paper Straws

Lena Hessels – Heat

Madoux – Anywhere

MUSICMAKER’S MUSICIAN’S MUSICIAN

Brainbox – Summertime

Jan Akkerman – Albatross

Jan Akkerman & Phil Bee – Piece of my Heart

Gitarist Jan Akkerman (76) speelt komende zondagmiddag 16 juli in het Vondelpark Openluchttheater met het programma MY BRAINBOX ft. Jan Akkerman, waarin hij terugblikt op het begin van zijn carrière met Brainbox, eind jaren zestig, onder meer met het nummer Summertime. Zanger in dat programma is Phil Bee met wie hij onlangs de single Piece of My Heart uitbracht. Onder gitaristen is Jan Akkerman nog altijd een grote held en voorbeeld. Zijn tijd bij Focus resoneert nog altijd met de geweldige gitaarpartijen in Hocus Pocus en Sylvia. Maar ook maakte hij indruk met zijn solo-albums. Het nummer Albatross was een grote hit.

Suzy Dexter – De Speler

Wolf & Moon – Lost & Low

Dan Tuffy & Song Crew – Silver Morning

Penny Roox – What A Day

 MUSICMAKER EVENTS SPOTLIGHT

Dour, het festival tegen de Frans grens aan in, jawel, Dour, is volop aan de gang en duurt nog tot en met zondag. Musicmaker-favorieten Tramhaus, dEUS en Lander & Adriaan spelen er.

Tramhaus – Minus Twenty

dEUS – How To Replace It

Lander & Adriaan – Biskolom Aloofkis

Dour, 12 tot en met 16 juli 2023