Vanavond om 21:00 uur Musicmaker Radio #76

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de juli-augustus editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen.
* De do’s en don’ts van pedaalvolgordes voor gitaar, bas en keys, incl. interview met Loupe’s gitarist Jasmine van der Waals

* De stand van zaken in AI: sounds en beats maken met artificial intelligence en wat je kan met text-to-audio tools.

* Tests van o.a. Fender Aerodyne Special Stratocaster gitaar, een DPA DDK4000 drumkit-microfoonset, Javatar Deluxe akoestische gitaren, een Zoom G2X Four multieffect en meer.

* Interviews met de gitarist en musical director van S10, Mick Langenberg, met Lena Hessels, Spike, YoungRubbi en dEUS’ Klaas Janzoons, met Dan Tuffy, Madoux, drie Popronde-bands en Therapy?’s Andy Cairns.

Playlist Musicmaker radio donderdag 27 juli 21.00-22.00 uur:

Therapy? – They Shoot The Terrible Master

Black Bottle Riot – Midnight Walkers

Loupe – Caught In The Moment

dEUS – How To Replace It

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

The Sunset Society – She Loves You

The Sunset Society – I Want To Be Near You

The Sunset Society – Happy

De Amsterdamse ‘The Sunset Society’ is op een missie om een bijna vergeten genre terug te brengen. Verstopt, op de stoffige planken van vinylverzamelaars, liggen prachtige verloren melodieën die uit het ‘eind jaren zestig Californië’ afkomstig zijn: “sunshine pop”. Vrolijke, zonnige liederen die klinken als de beste zomer ooit. Met teksten over al het goede in het leven. Geliefd door de fans, maar bijna vergeten in de maatschappij.

Toen Joost van Eck, bandleider van The Sunset Society, deze muziek voor het eerst hoorde veranderde zijn leven: “Voor mij is het een perfecte combinatie tussen alles wat ik te gek vind aan muziek. Slimme, catchy liedjes, prachtig gearrangeerde vocale harmonieën, waanzinnig spel en het oprechte verhaal van ‘love and happiness’.“

Morgen komt de ep Songs Of Love uit, Musicmaker’s Release van de Week.

Iguana Death Cult – Oh No

Merol – Patronen

Wolf & Moon – Lost & Low

MUSICMAKER MUSICIAN’S MUSICIAN

Guthrie Govan – Fives

Steven Wilson – Drive Home

The Aristocrats – Stupid 7 With Primuz Chamber Orchestra

Virtuositeit wekt bij muziekliefhebbers ofwel bewondering ofwel irritatie. Het gaat toch niet om hoe snel je kan spelen? Nee, daar gaat het niet om! Maar virtuositeit kan inspireren en soms ook tot heel mooie muziek leiden. Zoals bij gitarist Guthrie Govan, een inspiratiebron voor heel veel gitaristen en muzikanten. Luister naar zijn briljante gitaarsolo op Fives uit 2006. Zijn spel op Drive Home van Steven Wildon wordt tot de beste gitaarpartijen van deze eeuw gerekend. En zijn werk met The Aristocrats (in oktober komen ze naar Nederland!) is mindboggling. Drie tracks met Guthrie Govan!

Vic Willems – Wachten Tot Het Fout Gaat

George & The Rams – Serves You Right

Maurice van Hoek – Changing Lanes

YoungRubbi – Alsjeblieft, Bespeel Me