Donderdag om 21:00 uur Musicmaker Radio #77

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de september-oktober editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen:

  • Hoe maak je samen een sound? Muzikant en sound-engineer. Een panelgesprek.
  • Hoe treed je opnieuw in de arena na al die successen van een paar jaar terug? De ritmesectie van John Coffey vertelt het aan Musicmaker.
  • We testen de 140 jaar jubileumgitaren van Gretsch, EZKeys2 software van Toontrack, Ableton Push, Zoom’s Mictrak en het compacte PA-systeem van LD Systems.
  • Verder: veel productnieuws, 4 pagina’s albumrecensies, de invloeden van Jac Bico, de studiostek van Rob Klerkx en 6 aparte vragen aan Guusje.

Playlist Musicmaker radio donderdag 3 augustus 21.00-22.00 uur:

John Coffey – This Place Is Placeless

Sloper – I’m Gonna Getcha – 2 Meter Sessies

Iron Jinn – Relic

Wolfmother – Stay A Little Longer

Lotte Walda – Move Mountains

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Edward Reekers  – The Disease

Edward Reekers  – The Present Day

Edward Reekers  – Good Citizens

Het is zijn eerste album in 15 jaar. Voormalig Kayak-zanger Edward Reekers bracht eerder drie albums onder eigen naam uit. Nu is er The Liberty Project. Zeventien tracks waarop hij zingt, maar ook een zanger als Damian Wilson laat schitteren, zoals op Good Citizens. Mark Bogert is de gitarist op die track. Arjen Lucassen speelt gitaar en bas op The Disease. Drummer Koen Herfst en bassist Johannes Adema vormen de ritmesectie op vrijwel alle nummers. Met de roots in progrock gaat het album alle kanten op. We horen metal, pop, rock-georiënteerde powertracks, blues en bijna klassieke instrumentals. The Liberty Project is Musicmaker’s Release van de Week.

Broeder Dieleman – Ochtendvier

Ruud Houweling – Feeling Alright

Tim Knol – Change

Ismena – This Time

Bertolf – The Way I Love You Now

Indian Askin – Love & Light

De Jeugd Van Tegenwoordig – Dat Mag Niet