Donderdag om 21:00 uur Musicmaker Radio #81

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de september-oktober editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen:

  • Hoe maak je samen een sound? Muzikant en sound-engineer. Een panelgesprek.
  • Hoe treed je opnieuw in de arena na al die successen van een paar jaar terug? De ritmesectie van John Coffey vertelt het aan Musicmaker.
  • We testen de 140 jaar jubileumgitaren van Gretsch, EZKeys2 software van Toontrack, Ableton Push, Zoom’s Mictrak en het compacte PA-systeem van LD Systems.
  • Verder: veel productnieuws, 4 pagina’s albumrecensies, de invloeden van Jac Bico, de studiostek van Rob Klerkx en 6 aparte vragen aan Guusje.

Playlist Musicmaker Radio #81 – MM496 – uitzending do 31 augustus 2023  21.00-22.00 uur.

Bertolf – The Way I Love You Now – Bluefinger Version

Tim Knol – Change

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Traversus – Orange Skyline

Traversus – Overtake

Traversus – The Weight

Begin dit jaar maakte Traversus diepe indruk op ons tijdens Eurosonic. Debuut-EP The Only Way Is Through bewijst dat het jonge Emmense kwartet een van de meest veelbelovende rockbands van Nederland is. De nummers zijn vaak gebouwd op stuwende, creatieve progmetalriffs, soms in onregelmatige maatsoorten die de band bijna onopvallend toegankelijk op de luisteraar afvuurt. Maar de riffs maken altijd plek voor de sonore stem van De Groot. De productie is ook nog eens fantastisch. Stel je een progressievere versie van Alter Bridge met een zangeres voor. Lijkt je dat wat? Dan mag je Traversus niet missen! The Only Way Is Through is Musicmaker’s Release van de Week.

Guusje & Bazart – Blijf Nog Even Hier

MUSICMAKER’S MUSICIAN’S MUSICIAN

Koen Herfst & Boris van der Lek – Raw (Op z’n Haags)

Drumlust – Back In The Game

Arjen Lucassen’s Supersonic Revolution – The Glamattack

Vandenberg – Thunder and Lightning

Vorige week is hij gekozen tot Drummer van het Jaar. Koen Herfst is de ultieme veelzijdige drummer, wat al blijkt uit de vier recente tracks die we hier laten horen: de duo-EP met saxofonist Boris van der Lek, de track Back In The Game van zijn soloproject Drumlust en twee tracks van de recente albums waarvoor  hij het drumwerk deed: Arjen Lucassen’s Supersonic Revolution en Vandenberg’s Sin. 

Op 8 oktober krijgt Koen Herfst de Slagwerkkrant Poll Award 2023 uitgereikt voor Drummer’s Drummer zoals gekozen door lezers van Slagwerkkrant.

Broeder Dieleman – Ochtendvier

John Coffey – This Place Is Placeless

MUSICMAKER EVENT SPOTLIGHT

Sabrina Starke – Love The Mystery

Gallowstreet – Phoenix

Fresku – Systeem

Komend weekend staat Muziekgebouw Eindhoven in het teken van festival So What’s Next. We laten drie Musicmaker favorieten horen die daar optreden.

1-3 september 2023, So What’s Next, Muziekgebouw Eindhoven