Donderdag om 21:00 uur Musicmaker Radio #82

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de september-oktober editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen:

  • Hoe maak je samen een sound? Muzikant en sound-engineer. Een panelgesprek.
  • Hoe treed je opnieuw in de arena na al die successen van een paar jaar terug? De ritmesectie van John Coffey vertelt het aan Musicmaker.
  • We testen de 140 jaar jubileumgitaren van Gretsch, EZKeys2 software van Toontrack, Ableton Push, Zoom’s Mictrak en het compacte PA-systeem van LD Systems.
  • Verder: veel productnieuws, 4 pagina’s albumrecensies, de invloeden van Jac Bico, de studiostek van Rob Klerkx en 6 aparte vragen aan Guusje.

Playlist Musicmaker Radio #82 – uitzending  7 september 2023:

Deze week beginnen we met twee singles die morgen uitkomen, van Minor Citizen en van Jesperjesper, de nieuwe band van Jesper Albers, drummer van Paceshifters en Wolfmother. Als Release van de Week presenteren we drie songs van het nieuwe album van Eut, dat morgen 8 september uitkomt, en we laten drie nummers horen van bands die op de openingsavond van de Popronde zullen spelen, deze zaterdag in Nijmegen. 

Minor Citizen – I’ve Decided (primeur: komt morgen vr 8-9 uit)

Jesperjesper – Keep An Eye Out (primeur: komt morgen vr 8-9 uit)

Marlene Bakker Zolaank

Indian Askin – Love & Light

Tim Knol – Change

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

EUT – Please Don’t Look At Me

EUT – Stoned

EUT – San Francisco

Uit de recensie in Musicmaker 496 door Yasmin Roelofs: ‘De Amsterdamse band EUT slaat met Be My Reactor een verfrissende nieuwe weg in. In plaats van hun kenmerkende gitaargeluid mogen de nieuw aangeschafte synthesizers voorin zitten en tekstueel gezien graaft zangeres Megan de Klerk zich een weg door depressies en break-ups. Het maakt dat dit album nét dat tikkeltje meer sexy en volwassener klinkt. Wat overigens ook kan komen doordat de plaat is afgemixt door Adam Greenspan, die eerder samenwerkte met Arcade Fire en Bloc Party. Geen zorgen: ook met dit nieuwe geluid ligt er altijd een moshpit op de loer.’

Eut’s Be My Reactor is Musicmaker’s Release van de Week.

Bertolf – The Way I Love You Now – Bluefinger Version (album Bluefinger komt morgen 8-9 uit)

Broeder Dieleman – Ochtendvier

Pale Puma – Haunted by Dreams (album Haunted By Dreams That Were Never My Own komt morgen 8-9 uit)

John Coffey – The Revenue Was Sick!

Iron Jinn – Relic

Ismena – This Time

MUSICMAKER EVENT SPOTLIGHT

Subterranean Street Society – Only Your Sins Know – Session 388

Max Hell – Valerio

Yaro Mila – Talk Of The Town

Zaterdag begint Popronde aan een nieuwe tour langs 42 steden. In tig locaties door Nijmegen, van Coffeeshop Kronkel tot en met Doornroosje, zullen zo’n 80 nieuwe bands en artiesten zich van hun beste kant laten zien, waaronder ook de bands die je als eerste in dit uur hoorde, Minor Citizen en Jesperjesper, en de drie bands die dit uur besluiten: Subterranean Street Society, Max Hell en Yaro Mila. 

Zaterdag 9 september, Popronde, veel locaties in Nijmegen.