Donderdag om 21:00 uur Musicmaker Radio #83

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de september-oktober editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen:

  • Hoe maak je samen een sound? Muzikant en sound-engineer. Een panelgesprek.
  • Hoe treed je opnieuw in de arena na al die successen van een paar jaar terug? De ritmesectie van John Coffey vertelt het aan Musicmaker.
  • We testen de 140 jaar jubileumgitaren van Gretsch, EZKeys2 software van Toontrack, Ableton Push, Zoom’s Mictrak en het compacte PA-systeem van LD Systems.
  • Verder: veel productnieuws, 4 pagina’s albumrecensies, de invloeden van Jac Bico, de studiostek van Rob Klerkx en 6 aparte vragen aan Guusje.

Playlist Musicmaker Radio #83 – uitzending 14 september 2023:

EUT – Please Don’t Look At Me

Indian Askin – Love & Light

De Jeugd van Tegenwoordig – Goed Nieuws

Ismena – This Time

Marlene Bakker Zolaank

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Elephant – Dog In The Park

Elephant – Enemy

Elephant ft. Meskerem Mees – The Morning

De recensie in de komende editie van Musicmaker door Otto de Jong: ‘Elephant gaat met Shooting For The Moon het eigen cynisme te lijf. Ik vind het een positief streven en ergens bekruipt mij het gevoel dat de hoogtij dagen van cynische indie gelukkig ook wel voorbij zijn. Het dogma van Elephant heeft in ieder geval een pareltje van een plaat opgeleverd. Een fris staaltje songwriting met prettige zangmelodieën die dikwijls opvallend leuk gefraseerd zijn. De clever gecomponeerde gitaar hooks, smaakvolle slagjes en retro-melodische baslijnen vliegen je om de oren. Goed contrasterende gitaarsolo’s met bijtende sounds en dito melodieën worden niet geschuwd en zorgen voor een breed muzikaal kleurenpalet. En dat alles ondersteund met

enigszins rudimentair doch zeer muzikaal en ambachtelijk drumwerk. En wát een sound ook… Vintage in de basis met een moderne, getailleerd mix. Het zit stiekem allemaal best technisch in elkaar. Dat krijg je ervan als je het cynisme met muzikaliteit te lijf gaat.’

Shooting For The Moon is Musicmaker’s Release van de Week.

John Coffey – This Place is Placeless

Pale Puma – Haunted by Dreams

Tim Knol – Change

Bertolf – The Way I Love You Now – Bluefinger Version

Guusje & Bazart – Blijf Nog Even Hier

Lotte Walda – Move Mountains

Yaro Mila – Talk Of The Town

Iron Jinn – Relic

Sloper – I’m Gonna Getcha – 2 Meter Session