Donderdag om 21:00 uur Musicmaker Radio #88

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de november-december editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen.

  • De Nederlandse taal is alom aanwezig in de muziek, ook in deze editie van Musicmaker: van Boudewijn de Groot tot De Toegift en WIES. Het wemelt bovendien van nieuw talent: lees onze verhalen over de bands en artiesten in de Popronde, die momenteel ieder weekend een aantal steden aandoet.
  • Kan muziekdistributie beter? Bij Make Waves vinden ze van wel! Een gesprek met de oprichters. En we duiken in de HBO- en MBO-muziekopleidingen. Binnenkort zijn er weer Open Dagen, dus als je een plannetje hebt…
  • We testen veel nieuwe muziekmaakproducten, van Fender Palmer, JBL, Sonor, Crafter en Audio-Technica.
  • Verder: veel productnieuws, 4 pagina’s albumrecensies, en 6 aparte vragen aan Max Hell.

Playlist Musicmaker Radio #88 – uitzending 19 oktober 2023:

WIESLeugenaar II

Mr. Paul & The Lowriders – Identical Twins

Laura Sjin – Buikpijn

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Queen’s Pleasure – How Come

Shy Bairns Get Nowt is de opvallende titel van Queen’s Pleasures tweede album. Een oud-Engels motto dat zanger Jurre Otto tijdens een van zijn Amsterdamse wandelingen tegen

het lijf liep, en iets betekent als ‘als je je bek niet opentrekt, krijg je niks’. Dat advies nam hij ter harte. Want waar het ijzersterke debuut nog vol stond met de innerlijke zielenroerselen van een worstelende postpuber, keert de band zich nu naar de buitenwereld. Met gezond cynisme rekent Otto af met patriottisme, randstedelijke pretenties, erotische reclame-uitingen en andere maatschappelijke fenomenen. Ook muzikaal verkent het drietal nieuw terrein. Queen’s Pleasure springt van felle postpunk naar romantische King Krule-indie met fancy jazzakkoorden, en dat zonder aan identiteit in te boeten. Queen’s Pleasure klinkt toch vooral weer heel erg als Queen’s Pleasure: baldadige britrock met sterke melodieën en die typische, opsmukloze repetitiehok-sound. Een rockband in z’n puurste vorm, een van de leukste van Nederland. (Stijn Gruisen in Musicmaker 497, november-december 2023)
‘Shy Bairns Get Nowt’ is de Musicmaker Release van de Week; je hoort drie nummers van het album gedurende deze uitzending.

YellofoxFeels Like A Malibu Day To Me

Bas Beenackers – Ride It

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Queen’s PleasurePlayboy’s On

Alamo Race Track – Fight

De Toegift – Licht als stof

Chica Chica – La Punta

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Queen’s Pleasure – Living A Lie

Danny Vera – Beggin’For Trouble

MUSICMAKER EVENT SPOTLIGHT

Minor Citizen – I’ve Decided

Cloud Cukkoo – Cocaine Kisses

Max Hell – Valerio

Yaro Mila – Talk Of The Town

Subterranean Street Society – God Couldn’t Save The Queen

Vanaf vanavond staat de Popronde dit weekend weer in vier steden: Utrecht (19-10), Doetinchem 20-10), Heerlen (21-10), Zutphen (22-10). Luister naar 4 van de bands en artiesten die daar zullen optreden.