Donderdag om 21:00 uur Musicmaker Radio #89

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de november-december editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen.

  • De Nederlandse taal is alom aanwezig in de muziek, ook in deze editie van Musicmaker: van Boudewijn de Groot tot De Toegift en WIES. Het wemelt bovendien van nieuw talent: lees onze verhalen over de bands en artiesten in de Popronde, die momenteel ieder weekend een aantal steden aandoet.
  • Kan muziekdistributie beter? Bij Make Waves vinden ze van wel! Een gesprek met de oprichters. En we duiken in de HBO- en MBO-muziekopleidingen. Binnenkort zijn er weer Open Dagen, dus als je een plannetje hebt…
  • We testen veel nieuwe muziekmaakproducten, van Fender Palmer, JBL, Sonor, Crafter en Audio-Technica.
  • Verder: veel productnieuws, 4 pagina’s albumrecensies, en 6 aparte vragen aan Max Hell.

Playlist Musicmaker Radio #89 – uitzending 26 oktober 2023:

Oh Hazar – F.N.A.S.P.

Nieuwe single van de nieuwe band Oh Hazar: F.N.A.S.P. – voluit Face, Name, Age, Seks, die morgen, vrijdag 27 oktober uitkomt. Het nummer kaart de paradox aan van social media, die ons verlangen naar intimiteit vercommercialiseren ten koste van privacy. F.N.A.S.P. verschijnt met een videoclip, gemaakt met kunstmatige intelligentie. Met de single kondigt Oh Hazar tevens haar debuut-EP Clair Obscur aan, geproduceerd door Simon Akkermans. De plaat wordt gepresenteerd op 27 januari 2024 in poppodium Merleyn.

Bas Beenackers – Ride It

Queen’s Pleasure – Playboy’s On

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

WIESBlijf Weg

Wies siert de cover van de nieuwe Musicmaker. Lees het interview over de totstandkoming van hun nieuwe album Alles Anders.
‘Het Amsterdamse pop-trio gooide in 2021 hoge ogen met hun debuutalbum Het Is Een Wies. De Nederlandstalige mix van alternatieve rock, pop en elektronica sloeg aan bij een breed publiek en verzekerde de band van optredens op onder andere Pinkpop, Best Kept Secret en Concert At Sea. Jeanne, Dan en Tobias bleven tijdens het drukke tourschema echter stoïcijns doorschrijven en komen nu met de opvolger Alles Anders. (…)Qua sound lijkt de invloed van elektronica wat meer plaats te hebben gemaakt voor rockgitaar, wat mij betreft een prima keuze. De nummers an sich hebben stuk voor stuk een herkenbaarheidsfactor die zowel onuitstaanbaar als onweerstaanbaar is. Alsof je de harmonieën en structuren al tig keer gehoord hebt. Goed geleend, knap bedacht of wellicht een combinatie van beide.’ (Sam van Vijfeijken in Musicmaker 497, november-december 2023)

Alles Anders is de Musicmaker Release van de Week; je hoort drie nummers van het album gedurende deze uitzending.

Mr. Paul & The Lowriders – Identical Twins

YellofoxFeels Like A Malibu Day To Me

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

WIESVoor De Gek

Elephant – The Morning feat. Meskerem Mees

Alamo Race Track – Fight

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

WIESLeugenaar II

De Toegift – Licht als stof

Laura Sjin – Buikpijn

MUSICMAKER EVENT SPOTLIGHT

Daimy Lotus – OCD

Cloud Cukkoo – Cocaine Kisses

JesperJesper – Keep An Eye Out

Yaro Mila – Talk Of The Town

Minor Citizen – I’ve Decided

Vanaf vanavond staat de Popronde dit weekend weer in vier steden: Tilburg (26-10), Arnhem (27-10), Sittard (28-10), Hoorn (29-10). Luister naar 5 van de bands en artiesten die daar zullen optreden.