Donderdag om 21:00 uur Musicmaker Radio #91

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de november-december editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen.

  • De Nederlandse taal is alom aanwezig in de muziek, ook in deze editie van Musicmaker: van Boudewijn de Groot tot De Toegift en WIES. Het wemelt bovendien van nieuw talent: lees onze verhalen over de bands en artiesten in de Popronde, die momenteel ieder weekend een aantal steden aandoet.
  • Kan muziekdistributie beter? Bij Make Waves vinden ze van wel! Een gesprek met de oprichters. En we duiken in de HBO- en MBO-muziekopleidingen. Binnenkort zijn er weer Open Dagen, dus als je een plannetje hebt…
  • We testen veel nieuwe muziekmaakproducten, van Fender Palmer, JBL, Sonor, Crafter en Audio-Technica.
  • Verder: veel productnieuws, 4 pagina’s albumrecensies, en 6 aparte vragen aan Max Hell.

Playlist Musicmaker Radio #91 – uitzending 9 november 2023:

The Grand East – Monarch

Chica Chica – La Punta

WIES – Sigaret

Mr. Paul & The Lowriders – Identical Twins

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

POM – Exoskeleton

POM – Bittersweet

Uit de recensie door Stijn Gruisen die binnenkort in Musicmaker verschijnt: ‘Met een handjevol indiehitjes en een ijzersterke ESNS-show op zak bestormt POM de scene als een van dé upcoming gitaarbands van het moment. We Were Girls Together is een album over opgroeien en alle doffe ellende die daarbij komt kijken: trauma, eenzaamheid en vriendschappen die verloren gaan. (…) Luchtige, rake melodieën die botsen op knetterende fuzzgitaren. Die gitaren bijten nog even net wat harder dan we gewend zijn. (…) We Were Girls Together, en klinkt zelfverzekerd en retestrak. Volwassen, zou je bijna zeggen.’
De Musicmaker Release van de Week! Je hoort twee nummers van het album. 

Alamo Race Track – Fight

Them Dirty Dimes – Huddle By The Fire

MUSICMAKER EVENT SPOTLIGHT

Leah Rye – Small Kid
Aloyse
Invisible

JesperJesper – Keep An Eye Out

Subterranean Street Society – God Couldn’t Save The Queen

Cloud Cukkoo – Cocaine Kisses

Panda Noir – You Want To

Yaro Mila – Talk Of The Town

Max Hell – Valerio

Pale Puma – Haunted by Dreams

Popronde 2023 is in de laatste maand beland, de bands zijn ingespeeld, dus grijp je kans ze te gaan zien. Muziek van bands die je de komende dagen kan gaan zien hoor je hier tot slot van dit Musicmaker uur, 9 tracks maar liefst. Vanaf vanavond staat de Popronde dit weekend weer in vier steden: Middelburg (9-11), Alkmaar (10-11), Deventer (11-11), Hilversum (12-11).