Donderdag om 21:00 uur Musicmaker Radio #92

Donderdag van 9 tot 10 ’s avonds hoor je op Musicmaker Radio muziek die bij de nieuwste editie van Musicmaker hoort, het magazine voor de muzikant.

In de november-december editie van Musicmaker vind je weer tal van artikelen die je als muzikant of producer zal inspireren! Met daarin de volgende onderwerpen.

  • De Nederlandse taal is alom aanwezig in de muziek, ook in deze editie van Musicmaker: van Boudewijn de Groot tot De Toegift en WIES. Het wemelt bovendien van nieuw talent: lees onze verhalen over de bands en artiesten in de Popronde, die momenteel ieder weekend een aantal steden aandoet.
  • Kan muziekdistributie beter? Bij Make Waves vinden ze van wel! Een gesprek met de oprichters. En we duiken in de HBO- en MBO-muziekopleidingen. Binnenkort zijn er weer Open Dagen, dus als je een plannetje hebt…
  • We testen veel nieuwe muziekmaakproducten, van Fender Palmer, JBL, Sonor, Crafter en Audio-Technica.
  • Verder: veel productnieuws, 4 pagina’s albumrecensies, en 6 aparte vragen aan Max Hell.

Playlist Musicmaker Radio #92 – uitzending 16 november 2023:

Minor Citizen – Operator

We starten de uitzending met Operator van Minor Citizen, de tweede single van hun komende EP, “Not Perfect Either”, die ze met Mario Goossens van Triggerfinger hebben opgenomen en morgen, 17 november, uitkomt. Minor Citizen speelt momenteel in de Popronde, maar liefst 24 shows, en is vandaag (wees snel) in Breda te zien en morgen in Enschede.

WIES – Leugenaar II

De Toegift – Licht Als Stof

Boudewijn de Groot – Enge Mannen

Sue The Night – Frontrow

Bas Beenackers – Ride It

MUSICMAKER RELEASE VAN DE WEEK

Kenny Wayne Shepherd – Best of Times

Kenny Wayne Shepherd – You Can’t Love Me

Het nieuwe  album ‘Dirt On My Diamonds Volume 1’ van de Amerikaanse gitarist Kenny Wayne Shepherd laat nog maar eens horen hoe deskundig hij Amerikaanse rootsmuziek naar de 21e eeuw kan vertalen. Het strakke Best Of Times klinkt zelfs als New Orleans-muziek door een hiphopproductiefilter, maar de rest van het album klinkt vooral tijdloos. Shepherds frisse licks vormen een swingend geheel met de soulvolle blazers die regelmatig opduiken, terwijl zijn stem en die van Noah Hunt elkaar fantastisch aanvullen. ‘Dirt On My Diamonds Volume 1’ is het werk van een topgitarist die begrijpt hoe een goed nummer in elkaar zit en is de Musicmaker Release van de Week. Je hoort twee nummers van het album. 

Chica Chica – La Punta

Danny Vera – Beggin’ For Trouble

The Grand East – Sex Club

Alamo Race Track – Sally H.

Queen’s Pleasure – How Come

MUSICMAKER EVENT SPOTLIGHT

Froukje  – Ik Wil Dansen

Leendert Haaksma – Bonham

Eran Har Even – Lost

Op Amsterdam Guitar Heaven, zaterdag 25 november in Q-Factory Amsterdam, laten 20 gitaristen en bassisten met hun workshops je de kneepjes van het vak zien. Vandaag een voorproefje van drie van hen: Pieteke dik schreef de inmiddels legendarische baslijn voor Froukje’s Ik Wil Dansen, Leendert Haaksma speelt onder meer deze track Bonham met zijn trio, en van gitarist Eran Har Even laten we de eerste track van zijn nieuwe album horen dat 18 januari uitkomt: Lost.

Check Musicmaker.nl voor het programma van de workshops en gitaarbeurs  Amsterdam Guitar Heaven.