Shaking Godspeed – She’s Young

Elke ochtend om negen uur een verse clip om de dag lekker op te starten. Voor wie denkt dat er in het digitale knip- en plaktijdperk geen ruimte meer is voor ouderwets engelengeduld en handvaardigheid, bewijst visueel artiest Alice Saey het tegendeel. De in Parijs geboren kunstenares heeft zich het afgelopen half jaar gestort op het handmatig tekenen en inkleuren van meer dan tweeduizend unieke frames. De vervolgens digitaal geanimeerde tekeningen vormen de psychedelische tripclip van She’s Young van Shaking Godspeed.

Ondanks de veelvoud aan vrouwelijke verschijningsvormen – van sensuele langharige verleidsters tot heldhaftige amazones in een verbeten strijd met de elementen – gaat de tekst over één specifiek exemplaar, de muze van zanger/gitarist Wout Kemkens. “She’s Young is een ode aan een meisje. Het verhaalt over de tijd wanneer ze vooral nog een compleet mysterie voor me was. Geschreven vanuit pure afgoderij. En tot op de dag van vandaag ben ik een devoot volger. Het enige en laatste liefdeslied dat ik zal schrijven.”

LIVEDATA 10/04 Paard, Den Haag 11/04 Db’s, Utrecht 14/05 Jannarock, Diepenheim 30/05 Ukien, Kampen 15/08 Huntenpop, Ulft