Raketkanon en The Sha-La-Lee’s maken line-up Klomppop compleet

Het kleinschalige kwaliteitsfestival Klomppop in het Zeeuwse Ovezande heeft de line-up compleet. De succesvolle nieuwe opzet in 2014 met als motto “breder vermaak en ruimte voor ontdekkingen” kan verder worden uitgebouwd. De afgelopen editie moesten opkomende acts als Jett Rebel en John Coffey noodgedwongen maar zeer succesvol dienst doen als headliners. Dit jaar kan het popfestival steunen op meer gevestigde namen als Birth Of Joy, gekozen door Europese festivals als dé liveband van afgelopen jaar en Def P & Beatbusters. De frontman van het legendarische Osdorp Posse met skaband is altijd goed voor een dik feest. Een nieuwe EP met een modern en dansbaar geluid brengt de band weer terug waar ze horen, in dampende festivaltenten.

De line-up van Klomppop krijgt nu een stevige injectie aan gitaargeweld met zuiderburen Raketkanon en The Sha-La-Lee’s. Beide bands brengen dit voorjaar nog een album uit. RKTKN#2 is, zoals de titel doet vermoeden, het tweede album van het Gentse Raketkanon. Opgenomen in de studio bij Steve Albini (o.a. Nirvana, The Pixies). Dit album en hun meeslepende live-act maakt ze één van de meest interessante acts in de Europese underground-scene. The Sha-La-Lee’s komen met hun langverwachte debuutalbum. De band met o.a. gitarist Cedric Maes (The Sore Losers) en Dave Schroyen (Millionaire, Creature With A Atom Brain) brengt classic garagerock en compromisloze blues. Deze twee bands voegen zich bij de andere Belgische naam op het affiche. De winnaars van Humo’s Rock Rally Compact Disk Dummies, twee broers die onweerstaanbare elektropunk maken.

Bijna alle bands op Klomppop hebben voor het festival nog de releaseparty van een nieuw album . Dat geldt ook voor de populaire poppunkband Destine, die hun comeback vieren met een derde album begin mei. De band doet deze zomer maar beperkt liveshows. Eveline Vroonland met haar nieuwe band PHOS brengt in maart het debuutalbum Never Obsolete uit gevuld met dreampop & bass. De rockende singersongwriter Lucas Hamming mag dit voorjaar ook zijn debuutalbum presenteren. De 3FM serious talent kreeg de muziek van zijn helden Bowie, Jeff Buckley en Alex Turner (Arctic Monkeys) met de paplepel ingegoten en dat hoor je duidelijk terug in zijn goede liedjes. De psychedelische waveband The Afterveins, uit Rotterdam heeft inmiddels hun tweede album gereed en worden getipt als beloften voor 2015 door o.a. Kicking The Habit. Klomppop begint ook dit jaar met de finale van talentcompetitie Spectra. Zes lokale bands in uiteenlopende genres strijden in drie blokken om een dik prijzenpakket.

Wil je tijdens Klomppop even ontsnappen aan de harde realiteit, dan biedt de Oâlles Loco? je volledige ontspanning met spontane absurditeiten en serieuze flauwekul. Kosten noch moeite verzameld! De gastheren van deze tent, de Loco Loco Discoshow, hebben nog weinig losgelaten over eventuele gasten en het programma. Geruchten doen de ronde over karaoke op een rodeostier en een massaal spelletje twister.

Kaarten voor Klomppop kosten 18 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via de website klomppop.nl en via de winkels van Primera en Kreahoek Ovezande.

Klomppop – 35e editie
Hemelvaartsdag – Donderdag 14 mei 2015
Sportpark De Fazant – Ovezande (Zeeland)
12:00uur – 01:30uur
www.klomppop.nl
www.facebook.nl/klomppop

Voorverkoop tickets: 18 euro
Online via www.klomppop.nl en via Primera

Line-up:
Def P & Beatbusters
Birth Of Joy
Destine
PHOS
Compact Disk Dummies
Raketkanon
Lucas Hamming
The Sha-La-Lee’s
The Afterveins
Loco Loco Discoshow (host van Oâlles Loco?)
Finale Spectra (reeds geplaatst zijn Main4, Dyl’n en Clear Clamour)

klomppop_2015