Programma STRP Biënnale 2015 compleet

Op 20 maart gaan de deuren van het Klokgebouw, Eindhoven open voor de STRP Biënnale, een van de grootste creatieve technologie evenementen in Europa. Tien dagen lang zijn de vier grote hallen gevuld met installaties, grensverleggende muziek, spectaculaire performances en een internationale conferentie voor iedereen die nieuwsgierig is naar real virtuality.

De organisatie legt extra nadruk op het alomtegenwoordige beeldscherm deze editie. SCREEN ON | NO SCREEN is de spiegelende titel van de expositie. Deze bestaat uit werken die volledig screen based en online zijn, maar ook uit werken die, hoewel digitaal van oorsprong, als het ware door het beeldscherm heen breken.

“Beeldschermen zijn overal tegenwoordig, maar we staan er zelden meer bij stil hoe we ermee omgaan en wat ze betekenen voor onze cultuur. We shape our tools and than our tools shape us, is een gevleugelde quote als het gaat om technologische ontwikkeling. Daar willen wij deze editie van STRP eens wat dieper op ingaan, samen met vele kunstenaars voor wie het digitale dagelijkse kost is”, aldus STRP directeur Angelique Spaninks.

Kunstenaars van wie veelal nieuw of nooit eerder in Nederland vertoond werk te zien is, zijn onder anderen Robert Henke, Rafaël Rozendaal, Zimoun, Joanie Lemercier, Kimchi & Chips, Mécaniques Discursives en Kyle McDonald maar ook van talent als Bram Snijders, Goof Kloosterman en Dries Depoorter.

Naast de expositie bespelen ook diverse internationale topartiesten het STRP podium. Voor de STRP Dancenight op 21 maart treden onder anderen Kaytranada, Actress, Factory Floor en Boddika aan. Daarnaast staan Nederlandse talenten en pioniers op het programma van Truus de Groot tot ZES en 2562.
Op 27 maart is vervolgens de beurt aan Underworld met hun uitverkochte spectaculaire dubnobasswithmyheadman tour. Ook zij worden omringd door Eindhovense pioniers als Albert van Abbe, Robob en Lady Aïda.

Kaarten zijn te koop via www.strp.nl, en (mits niet uitverkocht) aan de deur van het Klokgebouw tijdens de STRP Biënnale.

OVER STRP BIENNALE
STRP Biënnale 2015 is een tiendaags festival (20 – 29 maart) vol spectaculaire kunst, experimentele technologie en elektronische muziek. Een grote expositie vol interactieve kunstwerken, een uitgebreid danceprogramma op 21 maart en het inmiddels uitverkochte optreden van Underworld op 27 maart maken deel uit van dit twee jaarlijks evenement. En STRP draagt de passie voor technologie ook graag uit met rondleidingen voor scholieren, samenwerkingsprojecten tussen studenten en senioren en een internationale conferentie waarin kunstenaars en technologen een kijkje achter de schermen bieden.