Programma buitenpodia Oranjepop 2015 compleet

Met heel veel plezier en trots presenteren we het programma voor Oranjepop 2015. Een koning van een line-up vinden ze zelf.

GOTCHAGotcha! is terug! Halverwege de jaren negentig heersten de roemruchte Haarlemmers over de Nederlandse podia met hun verslavende mengsel van P-funk, gogo en hiphop. Met een verrassende nieuwe plaat op zak is Gotcha! weer helemaal klaar om haar rentree te maken. Ook de twentse cultband Fratsen van cabaretier André Manuel is terug van weggeweest.

Met John Coffey zit het wel snor. Ze spelen dit jaar op Pinkpop maar komen eerst nog bij ons een flink rock ‘n’ roll feest bouwen. Pauw is Popronde recordhouder met 38 shows en een van de Noorderslag sensaties en deze psychedelische spacemachine heeft zich in koud een jaar tijd opgewerkt tot een niet te missen festivalact van 2015.

Het is een feestdag dus er gaat ook gefeest worden. En hoe! Met de badassfunkers van The Cool Quest,  de mestizokoningen van TenTemPiés, Betrayers Of Babylon en de voodooafrorock van het Portugese Throes & The Shine op ons programma durven we met gemak 100% dansgarantie af te geven.

Verder hebben we instrumentale Spacekrautrock van Monomyth, Singer songwriter Emil Landman en de zwoele ‘Tarantinogrooves’ van The Indien.

Zoals elk jaar biedt Oranjepop ook deze editie een podiumplek aan nieuw regionaal talent. Met Daniel Cane & The Rebellion, General Midnight en Donnerwetter hebben we weer een paar fijne nieuwe bands op ons festival.
En zoals je van ons gewend bent natuurlijk een mooi kinderprogramma, fijne singer-songwriters in de tipi, de festivalmarkt, puike plaatjesdraaiers, goed eten en een fraai en sfeervol festivalterrein. Dat is Oranjepop zoals je het kent.

Oranjepop is traditiegetrouw de opening van het Nijmeegse festivalseizoen en tijdens Koningsdag de vaste stek voor muziekliefhebbers. Op maandag 27 april, in het Hunnerpark in Nijmegen, ben je van harte welkom op ons mooie festivalterrein.

Het terrein opent om 13 uur en de entree bedraagt slechts 5 euro.
Ben je jonger dan 16 jaar dan mag je gratis naar Oranjepop.