Black Rebel Motorcycle Club

Black Rebel Motorcycle Club op 6 juli naar Paradiso

Op 6 juli komt de Amerikaanse rockband Black Rebel Motorcycle Club naar Amsterdam voor een show in Paradiso. Dit bezoek aan de hoofdstad zal de eerste sinds 2013 zijn toen het drietal hier een uitverkocht concert deed. De kaartverkoop start op zaterdag 21 maart om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van Paradiso.

Black Rebel Motorcycle Club bestaat uit zanger/gitarist Peter Hayes, zanger/bassist Robert Levon Been en drumster Leah Shapiro. Vuige garage rock, neo-psychedelica en subtiele blues elementen kenmerken de muziek van de groep uit San Francisco. Live staan ze bekend om hun energieke en opzwepende optredens, die strak en van snoeihard zijn.

Drie jaar na oprichting debuteerde Black Rebel Motorcycle Club in 2001 met het album B.R.M.C.. Sindsdien verschenen er vervolgens nog 6 studio-albums waarvan Specter At The Feast het meeste recente is en uitkwam in 2013. Dit bracht de band in datzelfde jaar naar Nederland, en omdat de show in Paradiso destijds razendsnel uitverkocht, volgden er nog twee extra shows in Effenaar en Tivoli.

Binnenkort verschijnt van Black Rebel Motorcycle Club het live album Live in Paris. Deze uitgave bestaat uit een DVD van hun optreden in Theatre Trianon in Parijs, de documentaire 33,3% met momenten achter de schermen en noot eerder vertoonde live en interview beelden, en een dubbel audio cd van het concert.

LIVEDATUM 06/07 Paradiso, Amsterdam