TivoliVredenburg viert haar eerste verjaardag op 13 juni met een festival!

Wie jarig is viert feest en zet de deuren voor iedereen open. TivoliVredenburg wordt 1 jaar en organiseert op zaterdag 13 juni het TivoliVredenburg festival – Wij zijn 1, een muziekfestival dat dwars door alle muziekgenres heen gaat en het beste van klassiek, pop, jazz en dance samenbrengt. Alle zalen van TivoliVredenburg zijn open gedurende het festival en op de pleinen is er plek om iets te eten. Later op de avond kan er gedanst worden tijdens het uitgebreide nachtprogramma. Kaarten voor dit verjaardagsfeest kosten 30 euro en zijn vanaf aanstaande zaterdag 11 april om 10.00 uur via de website van TivoliVredenburg verkrijgbaar.

Het Belgische rocktrio Triggerfinger, het Radio Filharmonisch Orkest met Gabriela Montero en Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy, zijn enkele van 30 acts die op het festival zullen optreden.
Verder zullen te zien zijn: Mister & Mississippi, Holland Baroque Society, Handsome Poets, Giovanca, Amsterdam Piano Quartet – de Sacre, Fresku en Falco Benz. De complete line up is te vinden op TivoliVredenburg.nl of via de site TivoliVredenburgfestival.nl.

Zwerven door het gebouw
Het programma is samengesteld door alle programmeurs van TivoliVredenburg, zodat alle genres aan bod komen en alle zalen in de spotlights staan. Volgens popprogrammeur Sytse Wils laat het festival op één dag zien en horen wat er allemaal mogelijk is in TivoliVredenburg. ‘Dit gebouw hebben we van de stad gekregen. Vijf podia voor alle denkbare muziekstijlen. Wat is er dan leuker om één keer per jaar alles tegelijk open te zetten en alle onzichtbare muren en schotten tussen alle smaken, genres en zalen weg te halen? Je kunt door het hele gebouw zwerven en zo’n beetje je eigen programma samenstellen. Ook de afzonderlijke zalen tonen hun veelzijdigheid. Een podium dat het ene moment een pop-act heeft en na een changement het domein is van een oude-muziekensemble of een jazz-trio, dát is TivoliVredenburg. En natuurlijk is het ook een feestje rond het samengaan van het vroegere Tivoli en Muziekcentrum Vredenburg. Ook wij zijn één, alleen dan kun je zoiets organiseren.’

Eén ticket voor alle shows
Iedereen kan met één ticket alles shows en concerten bezoeken. Dus geen aparte tickets voor vaste tijdsblokken, zalen of genres. Met één ticket naar een symfonieorkest, Triggerfinger, een singer-songwriter, een zingende acteur, top DJ’s, een jazztrio of dat ene bandje dat op het punt staat internationaal door te breken. Eén keer per jaar kan het: bij het TivoliVredenburg Festival Wij Zijn 1, het meest veelzijdige festival van Nederland.

Alle artiesten, bands, ensembles en orkesten:
Triggerfinger, Radio Filharmonisch Orkest & Gabriela Montero, Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy, Holland Baroque Society, Lars Ulrik Mortensen, Gabriela Montero, James Gaffigan, Mister & Mississippi, Amsterdam Piano Quartet, Handsome Poets, Alex Potter, Flat Earth Society, Navarone, Rembrandt Frerichs Trio, Fresku, Alexis Kossenko, Osiris Trio, De Sluwe Vos Kontra Album Live Show, Giovanca, Falco Benz, Pitto (live), Rootsriders, Naked Wolf, Insomnio presents Gavin Bryars & Tom Waits, Trio Reijseger, Fraanje & Sylla, Pauw, Extince, Akwasi, Kenny B, Floris Kappeyne Trio, Zuco 103, Broken Brass Ensemble, Ineke Vandoorn & Marc van Vugt Quartet, St. Paul, Nuno dos Santos, Tsepo b2b Pieter Jansen, en vele anderen…

Kijk voor meer informatie op www.tivolivredenburgfestival.nl
Kaarten à €30 zijn vanaf zaterdag 11 april verkrijgbaar via de website van TivoliVredenburg.