Welcome To The Village

Subbacultcha host podium tijdens Welcome to The Village 2015

Samen maken, dat staat centraal bij Welcome to The Village. Zo ook het muziekprogramma, daarom host het toonaangevende muziekplatform Subbacultcha een van de podia tijdens Welcome to The Village 2015, dat van 17 tot en met 19 juli plaatsvindt in de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden. Onder meer The Growlers, Tijuana Panthers en Cherry Glazerr zijn daarvoor bevestigd. Weekendtickets kosten €85,- en zijn te koop via welcometothevillage.nl.

The GrowlersSubbacultcha en Welcome to The Village kondigen zes namen aan voor het Subbacultcha-podium op de laatste dag van het festival: The Growlers, Tijuana Panthers, Cherry Glazerr, Mountain States, Jerry Paper en The Homesick.

‘Programma maken doen we samen met vrienden: publiek en met specialisten zoals Subbacultcha’, – zegt assistent-programmeur Peter Dijkstra. ‘Zij bieden al tien jaar podium aan de beste vernieuwende alternatieve muziek, daarin versterken wij elkaar. Dit programma is een dwarsdoorsnede van bands die wij als vertegenwoordigers van de opkomende en alternatieve indie beschouwen’.

Keimpe Koldijk, programmeur van Subbacultcha legt uit: ‘We voelen ons met Subbacultcha enorm aangetrokken tot Welcome to The Village. Door de manier waarin het zichzelf presenteert: niet alleen als een platform voor onafhankelijk talent, maar misschien nog wel het meest als platform voor lokale eigenzinnige acts en ondernemers die dingen durven. Bij Subbacultcha staat dat gedachtegoed ook voorop’.

Op het programma bands uit de Verenigde Staten, Nijmegen en Dokkum. The Growlers, grondleggers van het genre Beach Goth en de drie mannen van Tijuana Panthers komen uit Californië. Ook uit de VS komt Cherry Glazerr, die in eigen land debuteerde op het legendarische Burger Records. Buurjongen van Cherry Glazerr is Jerry Paper, die als ‘the face of auth’ wordt bestempeld. Uit Nijmegen komt de frisse dreampop van Mountain States, uit Dokkum-Noord komen de post-punk-baasjes van The Homesick.

Welcome to The Village vindt van 17 tot en met 19 juli 2015 voor de derde keer plaats het het prachtige gebied de Groene Ster. De eerste twee edities verkochten uit. De kaarten voor Welcome to The Village 2015 zijn via welcometothevillage.nl te koop. Weekendtickets kosten €85,-, er zijn ook dagkaarten te koop.