Volledige line up Schippop 2015 bekend!

De spreekwoordelijke kogel is door de kerk, het programma is in kannen & kruiken, de geit is gemolken en de line up is ROND! Na de bekendmaking van Sue the Night, Rats on Rafts en Casa de la Muerte, maken we nu apetrots de laatste vier namen bekend van Schippop 2015. Deze bands worden 20 juni vanaf 15:00 opgediend op een bedje van gras en overgoten met een warme saus van energie en zon, geserveerd met een grote glimlach. En het allerbeste nieuws: het is weer helemaal gratis toegankelijk.

Stuurbaar Bakkebaard
Knappe jongen die het Eindhovense Stuurbaard Bakkebaard in een hokje krijgt, maar als we toch een poging mogen doen gaan we voor: ‘vieze-vuile-rauwe-naar-een-climax-toewerkende-bluesrockherrie-met-twist’. De band bestaat al sinds 1996 en heeft een lange en mooie geschiedenis in festivalland. Lowlands, Noorderslag en Oerol werden bijvoorbeeld al platgespeeld en nu is Schippop aan de beurt. Zorg dat je er klaar voor bent want Stuurbaard Bakkebaard is dat sowieso!

The Cool Quest
De prijzenkast van The Cool Quest stroomt al aardig vol. Zo werd de band uitgeroepen tot Serious Talent op 3FM en kregen ze de Soul & Jazz Talent van Radio 6. Dit is de programmeurs van Schippop uiteraard niet ontgaan en we zijn bijzonder trots dat de band op de Schippop 2015 staat! Mix frisse swingende hiphop met de beste 70ies-funk en je krijgt gegarandeerd The Cool Quest als resultaat. Dansen! Dansen! Dansen! is het devies en zorg dat je genoeg vocht tot je neemt want het gaat serieus zweten worden. Onderga het, laat die benen gaan, en geniet!

Steye & The Bizonkid
Schippop 2015 aftrappen is geen kattenpies. Sterker nog, dit is alleen voor de betere artiesten weggelegd. Steye is niet bang en gaat dit met behulp van zijn Bizonkid doen. Heerlijke laid back dansmuziek met verwijzingen naar de betere funk, 80ies-pop, en disco. Laid back betekent in dit geval zeker niet dat er weinig energie van het podium zal spatten, integendeel… Dit optreden van Steye & The Bizonkid is meer dan gewoon een openingsact. Zorg er dus voor dat je op tijd bent, te laat komen is geen optie!

Akwasi
Last but zéker not least; Akwasi. De Nederlandstalige rapper heeft een aardige staat van dienst binnen de Nederlandse Hiphopscene. Voortgekomen uit de Amsterdamse formatie Zwart Licht en nu op eigen benen. Als groot fan van Bram Vermeulen durfde hij het aan om de klassieker De Wedstrijd met veel succes naar zijn hand te zetten. Geen standaard artiest dus en dat is precies wat we bij Schippop graag zien. Mocht je hem nog niet kennen dan moet je Akwasi zeker gaan checken op 20 juni want dan kun je precies horen waarom wij er zo gek op zijn!

Check het volledige programma op www.schippop.nl en dan zien we je 20 juni om 15:00 uur op evenemententerrein tiendweg in Schipluiden. Overal is aan gedacht, kinderactiviteiten, catering en natuurlijk genoeg koude pilsjes dus het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen en genieten!