Pinguin Radio presents: “Paceshifters op EXIT Festival”

lineup

De Nederlandse rockband Paceshifters zal komende zomer onder de noemer “Pinguin Radio presents” optreden op het Servische EXIT Festival, het grootste festival van Zuidoost-Europa. De band werd door online radiostation Pinguin Radio aangedragen bij de organisatie, die vervolgens besloot de band te boeken. Het optreden zal zijn op zaterdag 11 juli.

De band Paceshifters werd in 2008 opgericht en bestaat uit de broers Paul (zang en bas) en Seb (zang en gitaar) Dokman en zanger/drummer Jesper Albers. Inmiddels hebben zij al op festivals als Pinkpop, Zwarte Cross, Groezrock en Eurosonic gestaan. Begin april maakte de band indruk voor een volle zaal tijdens Pinguins in Paradiso en aankomende zaterdag treedt de band op tijdens de Global Rock Summit, een groot showcasefestival in Los Angeles. Vorig jaar verscheen het derde album ‘Breach’, met singles ‘Drone’ (hitnotering in de Graadmeter), ‘Cross Your Mind’ (IJsbreker), ‘Fields Of Nothing’ en ‘Running’.

Het EXIT Festival vindt plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli in het Petrovaradin Fort in Novi Sad. Paceshifters zal optreden op de Fusion Stage, waar eerder Nederlandse acts stonden als De Staat, Go Back To The Zoo en Birth Of Joy. Andere acts die deze zomer op het EXIT Festival te zien zijn, zijn onder meer Faithless, Motörhead, Manu Chao, Emeli Sande, Eagles Of Death Metal, Milky Chance, John Newman en Tom Odell.

Vierdaagse tickets voor het EXIT Festival zijn te verkrijgen voor slechts €122 op www.exitfest.nl.

Onlangs was het EXIT Festival te zien in een nieuwe aflevering van 3 op Reis: http://bit.ly/EXITin3opReis.