Hans Hannemann

Clipprimeur: Hans Hannemann – Fair-Weather Friend

De songs van de Groningse singer-songwriter Hans Hannemann lijken uit vervlogen tijden te komen, maar leveren niets in op originaliteit. Met sterke teksten, een donker stemgeluid en pakkende melodieën klinkt de ‘Outlaw Crooner’ authentiek én toegankelijk. Check hier zijn nieuwste clip Fair-Weather Friend.

Na een kort verblijf aan de Rockacademie in Tilburg vertrekt Hannemann naar Dublin. Daar werkt hij als barpianist en organist in een gospelkerk. Na een jaar verruilt hij de Ierse hoofdstad voor Oost-Groningen om daar de analoge opnamestudio Twangwolf op te zetten. Jarenlang ging het vinyl van anderen door zijn handen, nu focust hij zich op zijn eigen muziek. Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn debuutalbum Making up for living easy.

Als songwriter laat hij zich inspireren door country grootheden als Kris Kristofferson en Billy Joe Shaver en de klassieke pop van de 60’s en 70’s. Toch weet hij de roots van Amerikaanse muziektradities naar een volledig eigen stijl te vertalen. Momenteel legt Hannemann de laatste hand aan zijn debuutalbum. Op de plaat wordt hij begeleid door gitarist Jan Peter Hoekstra (Douwe Bob, Ilse DeLange), bassist Maarten van Damme (Stevie Ann, Wende Snijders) en drummer Wim Geenen (ex-Admiral Freebee).

LIVEDATA 13/01 Freesonic @ Brouwerij Martinus (20:30 uur) 14/01 Platosonic @ Coffee Company (14:10 uur) 14/01 Grunnsonic @ Café De Walrus (22:15 uur) 15/01 Freesonic @ Café Koster  (22:00 uur) 16/01 Altersonic @ De Drie Gezusters (15:30 uur) 16/01 Freesonic @ Café de Toeter (20:00 uur)