Welcome To The Village 2016

Nieuwe namen en start voorverkoop Welcome To The Village 2016

Die eerste namen had je misschien al gezien: Tal National (Niger), East Cameron Folkcore (USA), The Lytics (Canada) en Canshaker Pi (Nederland), daar voegen we vandaag nog vijf aan toe. Tinariwen (Mali), Fanfare Ciocarlia (Roemenië), Protomartyr (USA), Bewilder (Nederland) en Hypochristmutreefuzz (België) zijn het goede nieuws voor Welcome To The Village 2016.

TINARIWEN
Er komt belachelijk goede muziek uit de woestijn, en Tinariwen voert daar wat ons betreft de ranglijst aan. Deze Tuaregbazen uit Mali krijgen jou (en ons) zeker weten aan het dansen met hun opzwepende desertblues en hypnotiserende Afrikaanse ritmes. De bandleden ontmoetten elkaar in de jaren tachtig, als soldaten in de trainingskampen van kolonel Kadhaffi. Ze lieten echter de wapens achter, en kozen voor muziekinstrumenten, waarmee ze nog altijd het publiek weten te verbroederen, waar ter wereld ze ook spelen. De muzikale nomades van Tinariwen hebben hun sound door de jaren heen steeds ontwikkeld dankzij ontmoetingen met vele verschillende culturen.

FANFARE CIOCARLIA
The legends of gipsy brass komen naar Leeuwarden! Dat staat garant voor een ongeremd feestje vol energie en onverstaanbare Roemeense teksten =] Het razend populaire twaalftal heeft door de jaren heen flink wat krassen en deuken in de instrumenten gespeeld, maar staat nog altijd bekend als één van de snelste Roma-zigeunerorkesten ter wereld. Héél af en toe halen ze de voet van het gaspedaal om een treurige ballade te spelen, om vervolgens weer met 150 kilometer per uur de Balkan-disco over onze festivalweide te smijten.

Protomartyr, Bewilder, Hypochristmutreefuzz
Postpunkers met een boodschap Protomartyr komen uit de gruizige gitaarstad Detroit. De band rondom zanger Joe Casey creëert een duistere sound van galmende gitaren en stuwende drums. Over Bewilder zei 3voor12: ‘de voormalig GEM-frontman danste als Future Islands en kantelde zijn heupen als good old Springsteen.’ Het Vlaamse Hypochristmutreefuzz blies in 2015 alles en iedereen omver met hun fascinerende en indrukwekkende noise.

Welcome To The Village 2016Nog meer goed nieuws: zaterdag 9 januari kun je kaarten kopen voor Welcome To The Village 2016! Dat is een mooie kans om wat te doen aan je heimwee. De ticketprijs blijft gelijk. Hier kun je meer lezen over de tickets. Geen zin om door te klikken? Hier wat je echt moet weten:

Na drie uitverkochte edities start de kaartverkoop voor Welcome To The Village 2016 a.s. zaterdag, 9 januari om 11:00 uur.
combiticket (inclusief camping) – €100,-
CJP combiticket – €90,-
losse weekendticket – €85,-
vrijdagticket – €40,-
zaterdagticket – €50,-
zondagticket – €40,-

We programmeren zo’n tachtig acts. Daarnaast is er veel aandacht voor lekker en eerlijk voedsel, design, is er voor het eerst theater op het festival en komt het innovatieproject Dorp weer terug.