Grasnapolsky

Grasnapolsky Radio #3

Grasnapolsky © Wesley Glasmacher

De derde keer dat Grasnapolsky op Radio Kootwijk plaatsvindt, komt het intieme winterfestival met een sterk programma dat dit jaar veel buitenlandse acts kent en naast de bekende intieme optredens ook opvallend veel ruige en elektronische acts bevat.

Nieuwe muziek ontdekken
Op Grasnapolsky draait het om ontdekken van nieuwe muziek: nieuwe acts of nieuwe albums, beide factoren zijn op het festival in overvloed aanwezig. Nieuwkomers op gebied van hiphop De Likt en Woodie Smalls (BE) zullen de Zenderzaal betreden. Ook hoor je nieuw werk van o.a. Eefje de Visser, Lea Kliphuis, Lucky Fonz III, Luwten (de nieuwe band van zangeres Tessa Douwstra van Orlando en Wooden Saints), Weval, St. Tropez (voormalig Go Back To The Zoo) en I am Oak. De eigenzinnige elektronica van Jacques (FR) en de psychedelische dance van Polygrains (UK) zullen nog niet bij iedereen bekend zijn, maar zie je later zeker terug op grotere podia in Europa. Eerder al bewees Grasnapolsky een springplank naar succes te zijn voor artiesten als Weval (2014) en Klangstof (2015). Dit jaar zal Pinguin Radio de ‘Loods van Joost’ hosten, waar vooral het ruigere werk op Grasnapolsky te vinden is.

Uitzendingen Grasnapolsky Radio
donderdag 7 januari – 20:00 tot 21:00 uur ===> Luister hier naar de Podcast Grasnapolsky Radio #1
donderdag 14 januari – 20:00 tot 21:00 uur ===> Luister hier naar de Podcast Grasnapolsky Radio #2
donderdag 21 januari – 20:00 tot 21:00 uur
Stationschef Mariska Berrevoets / Grasnapolsky zaterdag 23 januari tussen 19:00 en 21:00 uur en in de herhaling op donderdagavond 28 januari vanaf 22.00 uur.

***

Playlist Grasnapolsky Radio #3

  1. Jo Goes Hunting – Act of Leaving
  2. Christopher Paul Stelling – Castle
  3. I Am Oak – Honeycomb
  4. Canshaker Pi – Shaniqua
  5. Bounty Island – Galapagos
  6. Lea Kliphuis – Sweet Morning Sounds
  7. The Black Cult – Find a Way
  8. Amber Arcades – Turning Light
  9. Dan San – Dream
  10. Eefje de Visser – Scheef
  11. Bazart – Goud
  12. Summer Heart – I Wanna Go
  13. Lucky Fonz III – Ik Heb Een Meisje
  14. Naive Set – Rabbits
  15. The Entrepreneurs – Brutal Summer
  16. Bombay – Dolly Doesn’t Want To Face The Facts

***

Grasnapolsky © Lotte Schrander

Complete line-up
Weval, Eefje de Visser, Atlanter (NO), I Am Oak, Soldiers Heart(BE), Lucky Fonz III, Bombay, Sjamsoedin, Sekuoia (DK), De Likt, Blauwe Blume (DK), Woodie Smalls (BE), Summer Heart (SE), The Black Cult, Dan San (BE), Polynation, The Entrepeneurs (DK), Radial Sequence (BE), Lea Kliphuis, St. Tropez, Canshaker Pi, Naive Set, Polygrains (UK), Jacques (FR), Amber Arcades, Lili Grace (BE), Jo Goes Hunting, Breaking Levees, Luwten, Pitou, The Womb, Bounty Island, Mary Fields, MURW, 45ACIDBABIES, St. Paul’s Zendershow, Oskamp en Fedex.

Grasnapolsky
Grasnapolsky vindt op 5, 6 en 7 februari plaats op het legendarische Radio Kootwijk, in samenwerking met Staatsbosbeheer. Het festival heeft een eigen karakter. Dankzij de bijzondere plek, de intieme, maar ook stampende optredens en de diversiteit aan nieuwe, veelbelovende artiesten uit binnen- en buitenland. ‘s Nachts laten de festivalgangers de Veluwe met rust en verplaatst het feest naar bungalowpark Landal Rabbit Hill.
De laatste 100 passe-partouts zijn in de verkoop gegaan, er zijn ook dagtickets voor de zaterdag en de zondag verkrijgbaar. Meer informatie over tickets en overnachtingen is te vinden op de website van het festival.