Typhoon

Kick-off Motel Mozaïque Festival met Typhoon

TyphoonOp donderdag 7 april 2016, de avond voordat het Motel Mozaïque Festival in de Rotterdamse binnenstad losbarst, wordt Typhoon ‘BinnensteBuiten’ gekeerd in de Rotterdamse Schouwburg. Middels een live-interview leren we Typhoon nog beter kennen en horen we bijvoorbeeld hoe hij muzikaal gevormd is, wat voor invloed zijn overweldigende succes op hem heeft gehad en welke nieuwe projecten hij graag zou willen doen. Tijdens deze kick-off van het Motel Mozaïque Festival zal Typhoon ook een klein, intiem optreden geven. Tickets kosten slechts 10 euro (inc. servicekosten) en zijn direct verkrijgbaar.

Typhoon gaat niet over één nacht ijs als het om zijn muziek gaat. ”Als je wilt groeien als artiest, dan moet je ook groeien als persoon”. Zijn immens succesvolle album Lobi Da Basi (Liefde is de Baas) uit 2014 was het resultaat van die persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid Afrika. Daarnaast liet hij zich ook inspireren door o.a. Nederlandse grootheden als Ramses Shaffy en zijn samenwerking met New Cool Collective. Na de release van het album trok Typhoon met zijn Titanenband langs grote steden, kleine dorpjes en festivals als Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz om live zijn lobi op fenomenale wijze te verspreiden.

BinnensteBuiten is een bijzondere interviewserie waarin je de mens achter de artiest leert kennen. In een relaxte setting wordt de artiest geïnterviewd over zijn dromen, inspiraties en muzikale achtergrond. Er wordt gepraat, gelachen, muziek gemaakt en naar elkaar geluisterd. Daarnaast krijg je de kans om vragen te stellen waar je het antwoord altijd al op wilde weten. Eerder lieten o.a. Spinvis, Kyteman en Sticks zicht binnenstebuiten keren.

BinnensteBuiten: Typhoon
Donderdag 7 april 2016
Rotterdamse Schouwburg, grote zaal
Zaal open 20.30 / aanvang 21.00
Tickets a 10 euro (inc. servicekosten) zijn per direct verkrijgbaar via motelmozaique.nl/festival/tickets

BinnensteBuiten met Typhoon in de Rotterdamse Schouwburg wordt gepresenteerd in samenwerking met Eventyr en BIRD.

Meer Typhoon
Typhoon duikt ook nog op tijdens het Motel Mozaïque Festival. Op vrijdag 8 april maakt Typhoon als spoken word artiest onderdeel uit van het programma ‘Literair de BoemBoem’ van Parfum de BoemBoem.